Cand iti reconfigurezi garderoba, ia in calcul faptul ca din puloverele vechi pe care ai incetat sa le mai porti, poti obtine huse pentru pernele decorative din casa ta. Datorita texturii lor, astfel de perne iti induc senzatia de caldura si confort si te imbie sa te asezi confortabil pe canapea, cu o carte buna in mana si sa te lasi prada lenevelii… Daca ti-am captat interesul, iti explic in cateva cuvinte si iti aduc in sprijin cateva imagini pentru a-ti arata cat de simplu este sa iti confectionezi propriile perne decorative pentru sezonul rece care deja bate la usa.

Primul lucru de care ai nevoie este un pulover. Adaugi pe lista si o perna de dimensiunea dorita,( 45X45, 50X50 etc ) sau material folosit la umplerea pernelor, insertie textila si o masina de cusut. In prima faza, asigura-te ca perna se incadreaza in dimensiunile puloverului. O data constatat acest aspect, traseaza cu un marker conturul pernei pe pulover si decupeaza in jurul acestuia. Pentru a evita deformarea materialului atunci cand il cosi, se recomanda folosirea insertiei textile, care se va aplica pe interiorul ambelor bucati din care se va realiza husa pentru perna. Dupa acest pas, unesti cele doua bucati decupate din pulover si le cosi. Nu uita sa lasi un spatiu suficient de incapator pentru a fi posibila introducerea pernei in husa. Ultimul pas este sa inchizi perna in interiorul husei, dar de aceasta data vei coase manual.

Pentru un aspect cat mai variant poti folosi pulovere cu diverse texturi, modele sau culori, iar nasturii ( in cazul in care ai folosit un pulover cu nasturi ), pot fi folositi strict decorativ sau pentru sigilarea pernei in interiorul husei. Cu ajutorul catorva elemente care sa induca sentimentul de caldura ( perne si pleduri din lana si blana ), poti crea o atmosfera cosy in locuinta ta, devenita astfel, refugiul perfect dupa o zi friguroasa de iarna.

Imaginile sunt de pe site-ul http://www.pinterest.com./ 

Articolsemnat de: Flavia Lorena Irimescu – decorator interioare, telefon: 0747.666.473

Related posts

Inceputuri imaculate cu Arctic

Adina Meyers

O mansarda roz

Adina Meyers

Cum sa alegi cele mai bune seifuri si casete de valori

Adina Meyers