LifeStyle

Top 5 motive pentru a face mai mult sport

Te-ai gândit de multe ori să începi să faci sport, dar nu ai reușit. Programul încărcat și activitățile solicitante te împiedică să faci mișcare în adevăratul sens al cuvântului. Ori de câte ori vrei să încerci, fie te simți obosit, fie nu simți nevoia. Majoritatea prietenilor tăi urmează un curs de tenis sau de dans, merg la sala sau desfasoara diverse activitati care compun un stil de viata sanatos. Vrei sa iti iei inima in dinti sa devii si tu mai activ. Așa că, este timpul să iei exemplul lor și să practici.  Este recomandat de către medic să faci mișcare aproximativ 30 de minute pe zi pentru a solicita corpul și a fi mult mai sănătos și energic.

 

În cele ce urmează, vom discuta despre 5 motive pe care trebuie să le respecți cu strictețe pentru a începe activitatea fizică.

1. Exercițiile fizice te ajută din punct de vedere intelectual și sporește funcțiile creierului. Însă, sportul nu numai că te ajută să ai o siluetă de invidiat, contribuie și la sănătatea organismului tău în doze destul de mari.

2. Sportul îți dă foarte multă energie și poți să te concentrezi mult mai bine la treburile pe care le ai de făcut și să fii calm în orice situație. Beneficiezi de rezistență fizică în urma mișcării pe care o faci.

3. Socializare mai multă. Activitatea fizică ne permite să socializăm foarte mult și să cunoaștem oameni noi. Fie că alegi fotbalul, voleiul  sau un abonament la sală, unde poți să te bucuri de o mulțime de aparate de fitness, care mai de care mai interesante. Fiecare om în parte își dorește să descopere persoane care au pasiuni comune cu aceștia și să aibă aceleași teme de discuție, să creeze o legătură.  

4. Faci sport înseamnă că poți să mănânci mai mult. Practici exerciții fizice de câteva ori pe zi, atunci vei simți nevoia să mănânci din ce în ce mai mult pentru că organismul tău pierde energie în urma efectuării acestor exerciții. Mare grijă la alimentație! Consumă alimente bogate în proteine și vitamine pentru a menține un stil de viață sănătos și echilibrat!

5. Pierderea kilogramelor în plus este un alt avantaj pe care îl oferă sportul. Făcând sport în mod regulat, vei fi cu un pas înaintea celor care nu fac atât de des efort fizic. Iar greutatea pe care ai acumulat-o va dispărea, dar treptat. Trebuie să ai răbdare. Acesta nu-ți oferă efecte imediate, cu trecerea timpului vei putea vedea și simți cum corpul tău capătă o structură rezistentă. Pe lângă acest avantaj, mai sunt câteva lucruri care își vor face apariția: starea de fericire, liniștea, creșterea masei musculare și a condiției fizice.

Așadar, alege un sport care rezonează cu nevoile tale. În funcție de acesta, vor apărea și avantajele. Indiferent de genul de sport ales, fiecare conduce către același țel: sănătatea. Cele 5 motive relatate mai sus, vin în sprijinul tău pentru a-ți schimba stilul viață haotic într-unul mult mai liniștit și frumos. Ține cont de ele și nu vei întâmpina dificultăți pe parcurs.

Totul pornește de la voința și de la dorința de a schimba modul de viață pe care îl ai. Fă cât mai mult sport!

Related posts

Călătorii culinare în… ton cu gusturile tale

Adina Meyers

Gili Mocanu, unul dintre cei mai influenți artiști contemporani, la cea de-a treia expoziție a anului de la ARCUB

Adina Meyers

Produse Tork pentru o igienă de durată

Adina Meyers