LifeStyle Retete

Ton pe pat de fasole, cu ceapa caramelizata si baby porumb. Reteta pe care o prepari cat ai zice… peste

Vrei sa iti impresionezi familia si prietenii cu talentele gastronomice, dar nu ai chef sa petreci prea mult timp in bucatarie? Chef Liviu Balint, brand ambasadorul Podravka pentru brandurile Vegeta si conservele de peste Eva, iti recomanda o reteta delicioasa, sofisticata dar usor de preparat, cu care nu ai cum sa dai gres. Conserva de ton in combinatie cu alte cateva ingrediente este solutia ideala pentru o masa rapida si usoara. De altfel, pestele se numara printre alimentele cele mai recomandate de nutritionisti, indiferent daca iti doresti sa slabesti sau vrei sa ai o alimentatie echilibrata.   

Pentru 4 portii, ai nevoie de:

2 conserve de Eva ton bucăti in ulei de masline, 160g

1 conserva de fasole rosie boabe 400g

2 cepe potrivite

4 bucati baby porumb

ulei de masline

sos tabasco

otet balsamic

unt

sare, piper & zahar

sucul de la o lamaie  

Incepe prin a scurge de zeama si a spala bine fasolea rosie din conserva. Pune o tigaie la foc potrivit, cu doua linguri de ulei de masline, adauga fasolea, apoi sosul tabasco si otetul balsamic si lasa-le pe foc, timp de 2-3 minute, pentru a se patrunde aromele. Fasolea va capata un gust dulce, acrisor, sarat, placut astringent si discret, dar persistent picant.

Separat, blansează baby porumbul pentru 5 minute. Apoi, topeste o lingură de unt in tigaie si soteaza baby porumbul pentru alte 5 minute, pana cand acesta capata o crusta aurie.

Curata ceapa de coaja si taie-o rondele la grosimea dorita. Foloseste o tigaie mare cu fundul gros pentru caramelizare. Unge fundul tigaii cu două lingurite de ulei si incălzeste-o la foc mediu. Imprastie feliile de ceapa pe toata suprafata tigaii si lasa-le sa se prajeasca, pana ce devin translucide.

Aseaza in farfurie fasolea, ceapa si porumbul, iar la final, tonul bucati in ulei de masline, din conservele Eva, stropit cu suc de lamaie. Grija mare la montarea farfuriei! Este adevarat ca pofta vine mancand, dar si mai adevarat este faptul ca interesul se starneste cu o farfurie aratoasa si un miros imbietor.

Pofta buna!   

  

Related posts

Campanie publicitara outdoor

Adina Meyers

(P) Călcare eficientă și grijă pentru țesături cu stația de călcat Tefal Pro Express Care

Adina Meyers

ADfel pentru Tezaurul Istoric al Romaniei in anul 4010!

Adina Meyers