Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Tie ce model de birou ti se potriveste?

Alegerea unui anumit tip de birou este conditionata de spatiul disponibil si de numarul de persoane care il utilizeaza. De asemenea, sunt importanti si alti factori, precum sursele de lumina (naturala si artificiala) si distanta fata de ele. Iti recomandam sa amplasezi biroul in asa fel incat lumina de afara sa nu reflecte in monitorul calculatorului. Nici caracteristicile scaunului si pozitia la calculator nu sunt aspecte ce pot fi neglijate. De exemplu, scaunul trebuie sa fie reglabil, sa sprijine coatele si sa aiba o inaltime de aproximativ 40-50 cm.

1. Birou dreptunghiular. Este cel mai des intalnit model de birou pentru acasa, mai ales ca reprezinta o aparitie destul de discreta atunci cand este pozitionat lateral, langa un perete. Din punct de vedere al ergonomiei, se recomanda ca blatul mesei sa aiba lungimea de 160 cm si latimea de 80 cm, ceea ce iti permite nu doar amplasarea calculatorului, ci si a altor accesorii pentru birou – imprimanta, telefon, fax etc.

2. Birou trapezoidal. Daca incaperea este mica si nu vrei ca biroul sa ocupe mult spatiu, alege un astfel de model. Forma acestuia permite asezarea in partea din spate (mai ingusta) a monitorului calculatorului, iar in partea din fata (mai lata), a tastaturii si a altor accesorii pentru birou. Este un birou destul de mic, special conceput pentru lucrul ocazional la calculatorul de acasa, motiv pentru care este prevazut in general cu rotile, tocmai pentru a putea fi mutat usor dintr-o parte in alta.

3. Birou dreptunghiular cu marginile rotunjite. Este un model destinat lucrului acasa, daca ne gandim la muchiile cu linii organice, special create pentru evitarea accidentelor, atat in cazul copiilor, cat si al adultilor. Acest tip de birou prezinta avantajul ca poate fi amplasat oriunde, chiar si in mijlocul incaperii. Dimensiunile optime sunt de 90 x 130 cm, dar in functie de spatiul disponibil, poate avea dimensiuni mai mari sau mai mici.

4. Birou de colt. Este ideal atunci cand spatiul nu-ti permite sa amplasezi masa de lucru decat intr-un colt al camerei. Marginea din fata, usor curbata, este conturata astfel incat sa permita o folosire usoara si comoda. Forma acestui birou este foarte convenabila, deoarece, dupa ce ai pozitionat monitorul calculatorului sau laptopul, iti va ramane suficient loc in stanga si in dreapta pentru asezarea obiectelor de birotica.

5. Birou de colt pentru doua persoane. Reprezinta o solutie foarte buna atunci cand exista suficient spatiu sau cand biroul urmeaza sa fie folosit in acelasi timp de doua persoane. Acest model dispune de mai multe zone: pentru computer, tastatura, carti sau chiar pentru imprimanta. Datorita partii semicirculare, biroul poate fi utilizat de o a doua persoana (de exemplu, de cel mic).

Sursa foto: http://www.pinterest.com

Related posts

Solutii de amenajare a unei gradini in panta

Adina Meyers

Cum putem transforma un beci intr-o incapere pentru distractia intregii familii

Adina Meyers

Bolile plantelor de apartament

Adina Meyers