Home

Termostate de ambient bune – tipul, instalarea, parametrii de lucru

Confortul termic contribuie la crearea senzației de ”acasă”. Alături de alte echipamente necesare la obținerea nivelului de confort dorit se află și termostatele de ambient, accesorii ideale pentru menținerea unei temperaturi constante în spațiile în care sunt montate. Acestea pot fi alese în funcție de mai multe criterii, printre care natura sistemului de încălzire, funcțiile de conectivitate pe care aparatul le încorporează, bugetul sau producătorul.

Termostate de ambient – tipul

În funcție de acestă clasificare poți opta între termostate programabile sau manuale. În timp ce cronotermostatele manuale necesită o investiție minimă, fiind soluția cea mai accesibilă din punct de vedere financiar, modelele electronice sunt mai scumpe dar oferă ceva mai multe facilități. Prin comparație, cele din cea de-a doua categorie pot fi setate astfel încât să funcționeze în diverse intervale orale, dar și ținând cont de zilele săptămânii, iar, pe de altă parte, modelele manuale necesită acționarea mecanică a panoului de control.

Termostatele mai performante oferă chiar și posibilitatea ca temperatura să fie reglată de oriunde te-ai afla, folosind o tabletă, un PC sau chiar un smartphone cu conexiune la Internet.

Termostate de ambient – Instalarea

Instalarea unui termostat poate fi o etapă care fie, îți dă bătăi de cap, fie este floare la ureche. Dacă vrei să eviți găurirea pereților, atunci un termostat centrală termică fără fir este ceea ce cauți. Produsele wireless au un preț mai ridicat față de cele cu fir, dar oferă, în schimb, un mare avantaj: pot fi controlate de la distanță, prin intermediul telefonului mobil sau al telecomenzii.

În ceea ce privește instalarea unui termostat wireless se recomandă ca acesta să fie poziționat într-o cameră cu o temperatură medie (nici în cea mai răcoroasă, nici în cea mai călduroasă). O altă regulă importantă este ca acesta să se monteze la minim 1.5 distanță față de orice sursă de căldură, pentru ca acesta să funcționeze cât mai eficient.

Un termostat de ambient cu fir este o opțiune mai puțin costisitoare, dar care are și mici minusuri. De exemplu, instalarea sa necesită prinderea în perete. Alternativa nu există nici referitor la amplasarea sa, deoarece un astfel de termostat trebuie montat în apropierea centralei termice.

Termostat de ambient – Parametrii de lucru

Înainte de a achiziționa un termostat pentru centrala ta termică este important să știi câteva informații utile și despre parametrii de lucru ai acestor accesorii. Concret, vorbim despre anumiți indici care vizează aspecte importante despre aceste produse. În mod specific ne interesează modul de alimentare și gradul de sensibilitate ale unui termostat. Gradul de sensibilitate reprezintă, de fapt, diferența de temperatură care acționează pornirea termostatului, în timp ce modul de alimentare categorisește aceste echipamente în produse care funcționează pe bază de baterii sau cu energie electrică. Preferabile sunt primele menționate, deoarece nu sunt influențate de fluctuațiile care pot să apară din punct de vedere al alimentării la rețeaua electrică.

Related posts

Hoteluri pentru căței, cu camere VIP, terasă și piscină

Adina Meyers

FONTANOT PRESENTS THE ARKE’ COLLECTION

Adina Meyers

Spectacol snookeristic în București!

Adina Meyers