Primavara si-a intrat in drepturi, asa ca este timpul sa valorifici la maxim spatiul exterior. Gradina reprezinta cea mai buna modalitate de evadare din lumea agitata in care traim, fiind o oaza de relaxare, refacere si comuniune cu natura. Pune-ti la lucru creativitatea si imaginatia, dar nu te lasa ghidat/a doar de intuitie. Trebuie sa tii cont de tendintele din acest an daca iti doresti o gradina la moda, care sa-ti infrumuseteze zilele calde de primavara si vara.    

Tendintele pentru 2016 pun accentul pe gradinile naturale, cu interventii constructive minimale si creste interesul pentru ierburile decorative ca solutie optima de decorare a spatiului exterior. Totodata, elementul central sunt trandafirii, care vor aduce o feerie de culori si miresme, intregind aspectul gradinii. Trandafirii urcatori pot scoate din anonimat orice spatiu exterior, oferindu-i culoare si personalitate, iar gradina ta va arata minunat fara alte trucuri”, spune Viaceslav Buhna, de la FamousRoses.eu.

Poti incerca trandafirul Giraffe, un trandafir urcator spectaculos si foarte florifer, pe care il gasesti pe FamousRoses.eu. Florile sunt pline cu peste 90 de petale galbene in interior si roz cu portocaliu la exterior. Infloreste in valuri din luna mai pana la inghet si ajunge la inaltimea de 2 metri.  

Pentru alei si borduri, un trandafir spectaculos precum Icy Drift de la FamousRoses.eu reprezinta alegerea perfecta. Infloreste repetat din luna mai pana la inghet, in grupuri de flori de un alb clar cu multe petale. Sfatul nostru este sa pui trandafirii in valoare prin ghivece colorate cu texturi diferite si sa folosesti cateva buturugi din lemn pe post de suport.      

Corpurile de iluminat au un rol esential, pentru ca vor da un aer feeric pe timpul noptii. Noul trend este sa luminezi gradina cu felinare sau lampi solare, care sunt eco si te ajuta sa economisesti energia electrica. Mai mult, lumina difuza va inspira caldura si intimitate, creand o atmosfera perfecta pentru cine in aer liber.     

Pentru un aspect reusit al gradinii, renunta la banalul ciment si alege in schimb aranjamentele din pietre, pietris si bolovani, in prim plan anul acesta datorita elementelor naturale din care sunt realizate. Elimina monotonia de la nivelul solului optand pentru o rocarie formata din pietre de rau, cu dimensiuni si nuante variate pentru un aspect natural. 

Nimic nu se compara cu sunetul apei si starea de liniste interioara pe care ti-o induce. Daca bugetul iti permite, amenajeaza-ti un izvor care sa arate cat mai natural sau un iaz care sa iti inveseleasca gradina. Ca sa le dai mai multa viata, populeaza-le cu diferite specii de pesti sau pasari iubitoare de apa.          

Related posts

Baia retro: simpla, dar fermecatoare

Adina Meyers

Tu stii care sunt cele mai bune metode de irigare pentru gradina ta?

Adina Meyers

Alegerea ferestrelor PVC potrivite în procesul de renovare

Adina Meyers