Trebuie să recunoaștem faptul că lumina este un element cheie în design, un instrument valoros prin care se poate spori farmecul unei încăperi. Lumina poate îmbunătăți arhitectura unei încăperi, sau dacă nu este adecvată poate afecta starea de spirit a unei persoane. Profesioniștii în iluminat consideră că nu este chiar simplu să găsești un corp de iluminat perfect pentru o încăpere având în vedere ultimele produse, tehnologii și brand-uri apărute în acest domeniu. Există iluminat bun și iluminat rău, iluminat complicat dar care cu ajutorul specialiștilor poate fi înțeles, simplificat.

Pe măsură ce tendințele se schimbă rapid, producătorii țin ritmul și de aceea pe site-urile lor online prezintă cele mai moderne corpuri de iluminat. Ei încearcă să arate oamenilor că pot crea un efect magic și o atmosferă deosebită în locuință cu ajutorul luminii bine direcționată prin intermediul corpurilor de iluminat. 

Unii producători au o abordare de proiectare care tinde să monteze iluminatul și corpurile de iluminat direct în elementele de spațiu date. Astfel ei creează o entitate inseparabilă, linia de surse de lumină fiind discretă, perfectă pentru decorarea spațiului respectiv într-un mod senzațional. Această abordare este modernă, o tehnologie care permite folosirea diferitelor materiale și particularităților arhitecturale ale spațiului.

 

Nu toți producătorii oferă corpuri convenționale de iluminat, care poate uneori crează suprafețe estetice inutile într-o încăpere. Unii specialiști sunt pentru o abordare arhitecturală diferită, integrează lumina discret astfel încât să evidențieze esența și viziunea designului original. Ei consideră că sentimentul este mai plăcut și mai confortabil dacă lumina este specială, creată de corpuri de iluminat care sunt încorporate în elementele de spațiu din acea cameră.

Lămpile de podea – elemente care pot crea o atmosferă magică într-o cameră

Lămpile de podea reprezintă o opțiune excelentă de a lumina direct spațiul din jur, într-o încăpere. Sunt multe tipuri de lămpi de podea, potrivite pentru a lucra sau a citi ceva. Adesea acestea au un aspect interesant care completează designul de interior, adăugând un plus de frumusețe. Unele pot lumina un spațiu suficient de mare, altele pot oferi o lumină focalizată într-un singur loc, pentru a vedea mai bine ceea ce faci. Când se alege o astfel de lampă se ține cont de aspectul ei, dar și de nivelul de luminozitate pe care îl are. 

Într-o cameră poți crea o lumină potrivită cu ajutorul unei lămpi de podea cu picior arc și abajur care dacă are un nivel de luminozitate bun poate înlocui luminile de plafon. Aceste lămpi sunt moderne și au capacitatea de a răspândi o lumină adecvată în cameră astfel reușind să creeze o atmosferă plăcută. Dacă iluminarea este difuză sau mai slabă, poate crea un efect relaxant, mai confortabil. Dacă iluminarea este mai puternică, lampa de podea cu arc poate lumina un spațiu mai mare.

Astfel de lămpi de podea oferă avantajul că sunt ajustabile, astfel lumina poate fi îndreptată spre direcția în care se dorește. Unele modele au mai multe surse de lumină care se pot folosi pentru a obține mai multă lumină atunci când este necesar.

Cele mai comune sunt lampadarele de podea care pot lumina excelent spațiul din jurul unui scaun sau al unei mese, astfel se poate îmbunătăți capacitatea de a citi sau de a realiza diverse lucruri.

Lampa de podea cu braț articulat este potrivită mai ales pentru o cameră mai mică, cum este o mansardă. Această tendință este pentru anul 2019. Sunt lămpi de podea chic, cu un design deosebit, care se potrivesc în orice cameră, chiar și în bucătărie.

Lămpi, plafoniere și aplice care pot schimba farmecul unei camere

Dacă designul devine deseori plictisitor, ceea ce creează un spațiu omogen, este momentul să schimbați atmosfera prin introducerea corpurilor de iluminat.

Într-o încăpere mare este posibil să nu fie suficient doar o singură lustră, se pot folosi lămpi, plafoniere, aplice care au efect minunat. Dacă este o cameră de zi spațioasă, accentul se poate pune pe tavan pentru a crea o lumină ambientală, iar în plus sunt recomandate și lămpile de masă sau lămpile de podea pentru a adăuga o aură de eleganță unui spațiu mai deosebit.

Candelabrele pentru camerele spațioase

Lustrele mari sau candelabrele sunt foarte importante în locuințele spațioase pentru că oferă mai multă lumină în camerele respective. Prin adăugarea acestor elemente de iluminat se obține o lumină mai puternică care face casa mai specială, mai luminoasă.

În anul 2019 sunt apreciate candelabrele în formă de cerc sau alte forme geometrice, candelabrele mari care au mai multe brațe maleabile și care pot fi aranjate în funcție de preferințe.

Unele lămpi de tavan sunt mari și au forme de pandantiv realizat din diferite metale, spre exemplu din cupru.

Alte tendințe ale anului 2019

Atât în bucătărie cât și în alte camere ale casei sunt recomandate lămpile suspendate de tavan sau becurile tradiționale suspendate cu cabluri, într-un mod interesant. Această tendință va continua și în următorii ani.

Pentru anumite încăperi sunt potrivite sistemele modulare de iluminare care pot fi asamblate diferit, în funcție de necesitate. Acestea se pot folosi într-un living sau o bucătărie spațioasă.

Iluminatul geometric este în trend și are un aspect foarte modern. Corpurile de iluminat au forme geometrice destul de versatile, care oferă un aspect elegant camerei date. Unele pot arăta în stil vintage, scandinav sau pot fi adevărate operte de artă.

Referitor la veioze, acestea pot avea un design special. Au apărut modele interesante de lămpi de noptieră care au module de forme diferite. Unele corpuri de iluminat sunt inspirate din natură, au abajurul în formă de floare sau frunză de plante.

Related posts

O locuinta cu trei aripi, in coasta unui arbore

Adina Meyers

Și renii Moșului te pot ajuta să ai un Crăciun minunat

Adina Meyers

De ce să lucrezi cu un designer de interior dacă vrei să-ți renovezi casa

Adina Meyers