Amenajare camera copilului Practic

Tapetul – o solutie la indemana oricui pentru decorarea camerei unui copil

Majoritatea dintre noi vad amenajarea camerei unui copil ori a unui adolescent o adevarata bataie de cap, iar asta pentru ca e destul de greu sa stii exact care sunt preferintele acestuia, mai ales atunci cand vorbim de un copil foarte mic. Din fericire, sunt cateva lucruile pe care le putem face pentru ca rezultatele sa fie unele excelente, iar timpul necesar amenajarii sa fie unul minim.

Nu o sa facem din acest articol un ghid complet, iar asta pentru ca noi ne vom indrepta atentia in special catre o metoda rapida de redecorare (in special in ceea ce priveste cromatica predominanta), si anume tapetul. Tapetul ne poate ajuta sa obtinem niste rezultate notabile si sa schimbam dintr-o singura miscare ambientul unei camere.

In cele mai multe cazuri este suficienta o zi de lucru pentru a termina de aplicat intregul tapet. Nici nu ai nevoie de foarte multe „scule” la indemana, fiind suficient sa ai langa tine tapetul propriu zis, un adeziv (care trebuie sa fie unul potrivit pentru tapetul pe care tu l-ai ales), un cuter pentru a taia si decupa acolo unde este cazul, un trafalet sau o pensula si… putina rabdare. Doar atat!

Cu ajutorul uui tapet putem obtine un design jucaus al camerei copilului tau, astfel incat aceasta sa devina o adevarata sursa de inspiratie pentru micutul tau. O sa vezi ca inventivitatea celui mic va fi una maxima. Nu trebuie sa iti faci griji daca bugetul tau este unul limitat, iar asta pentru ca, in general, pretul unui tapet tinde sa fie destul de accesibil. Desigur, depinde de culorile pe care le are, texturi, imagini si asa mai departe – chiar si asa, nu vei scoate foarte multi bani din buzunar.

Ce te sfatuim noi? Sa te gandesti chiar de la inceput care este cea mai potrivita cromatica si care este cel mai bun decor in functie de varsta pe care o are copilul tau. Asta pentru ca preferintele celor mici pot sa difere foarte mult de la o varsta la alta. Tine cont de asemenea si daca vorbim de un baiat sau de o fata.

Printre cele mai folosite tematici atunci cand vine vorba de decorarea unei camere pentru copii sunt cele care implica formele geometrice, alaturi de diferite combinatii de culori puternice. Tine cont de faptul ca in alegerea cromaticii va trebui sa te asiguri ca aceasta este una vesela si care ii ofera energie copilului tau, precum si o stare de bine.

Un alt lucru pe care va trebuie sa il ai in vedere este faptul ca daca ai un copil foarte mic, va ajunge la un moment dat sa deseneze pe perete. Nu trebuie sa iti faci griji daca face acest lucru, deoarece tapetul va putea fi inlocuit foarte rapid. Asigura-te insa ca vei cumpara un tapet de calitate si care sa nu contina culori care vor lasa urme pe maini in cazul in care il atingem. Aceste vopsele pot fi toxice pentru copilul tau.

Related posts

French classic reimprospatat

Adina Meyers

Living în nuanțe elegante de maro și bej

Adina Meyers

Cum poti transforma un garaj anost intr-un spatiu de locuit primitor si calduros

Adina Meyers