LifeStyle Retete

Supa cu pastarnac si mere

Merele sunt un ingredient delicios intr-o supa-crema. Aceasta reteta are arome de curry si ghimbir si e potrivita pentru zilele reci de toamna.

Ingrediente:

piper, 80 ml smantana de gatit, sare, 1 litru zeama de supa de pui, 1 cartof mare tocat in cubulete, 70 ml de vin alb sec, 2 fire pastarnac curatat si tocat bucati mari, 1 lingurita pudra de curry, 2 catei de usturoi tocati marunt, 1 lingura pasta de rosii , 1 ½ linguri ghimbir ras, 1 ceapa galbena, tocata, 2 fire de praz tocate marunt, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura zeama de lamaie, 3 mere mari, 3 linguri chives tocate marunt

Citeste si: Reteta pentru zilele reci de toamna: supa de dovleac cu usturoi copt

Metoda de preparare:

Pastreaza un sfert dintr-un mar, iar restul de mere curata-le, scoate-le mijlocul, taie-le in cubulete si stropeste-le cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze si sa isi schimbe culoarea.

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie adanca, la foc mediu. Pune prazul si ceapa si lasa-le pe foc 6-8 minute, acoperite cu un capac. Daca e nevoie, amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. In final trebuie sa fie inmuiate.

Adauga in tigaie ghimbirul, pasta de rosii, usturoiul si pudra de curry si mai lasa-le pe foc inca un minut. Adauga si vinul si gateste-le impreuna inca 2-3 minute amestecand, pana cand lichidul e aproape evaporat. Acum poti sa pui in tigaia adanca si merele tocate, pastarnacul si cartoful, zeama de supa si 1 lingurita de sare. Lasa-le sa dea o data in clocot la foc mare, amestecand din cand in cand.

Redu intensitatea focului si pune un capac. Lasa-le sa fiarba in continuare pana cand legumele si merele s-au inmuiat (in jur de 30 de minute).

Cand sunt fierte, foloseste-te de blender ca sa transformi totul intr-un piure gros. Toarna-l apoi intr-o alta oala si amsteca in el smantana, pana cand se incorporeaza. Adauga sare si piper si lasa-le sa dea in clocot.

Serveste supa fierbinte in boluri decorate cu felii din sfertul de mar pastrat.

Material preluat de pe http://foodstory.stirileprotv.ro

 

Related posts

Transylvania Horse Show, cel mai cunoscut concurs hipic international din Romania

Adina Meyers

“Plantăm Aer”, programul de responsabilitate socială dezvoltat de Daikin România, continuă cu experiențe autentice din inima naturii

Adina Meyers

Fusion Arts 2018: A place to reCREATE yourself!

Adina Meyers