Pereții unei încăperi necesită atenție din partea noastră. Alegem să îi decorăm și să îi scoatem în evidență apelând la vopsele decorative, tapet, fototapet, panouri decorative sau 3D, lambriuri, tablouri. Lumina naturală cât și cea artificială, joacă de-asemenea un rol important asupra modului în care sunt punctați pereții, deci nu neglija acest aspect.

Varianta decorării pereților cu ajutorul profilelor decorative, a ancadramentelor, brâurilor și chenarelor este tot mai apreciată în rândul persoanelor care aleg să decoreze sau să redecoreze un spațiu. Unul dintre motive poate fi considerat faptul că aceste elemente decorative simple sunt de mare efect în cadrul unei amenajări indiferent de stilul abordat. Drept urmare le vei vedea atât într-un interior decorat în stil glamour, cât și într-un decor care se conformează stilului minimalist sau contemporan. 

Prezența acestora impune un soi de prestanță și simetrie. Poți opta pentru profile decorative simple sau cu modele complicate pe care să le fixezi la îmbinarea pereților cu tavanul, având de regulă aceeași culoare cu acesta. Profilele decorative de genul brâurilor și chenarelor cu care se realizează diverse modele geometrice urmează de regulă aceeași cromatică cu cea a pereților, dar această regulă poate fi încălcată fără probleme dacă scopul urmărit este un plus de contrast, dinamism și teatralitate. Suntem obișnuiți să asociem rozetele strict cu poziția lor pe tavan, dar un perete decorat cu rozete colorate, spre exemplu, va schimba total aspectul încăperii, drept dovadă fiind imaginea pe care am ales-o pentru a clarifica acest aspect.

Realizate din polistiren, poliuretan sau duropolimer profilele decorative pentru pereți sunt opțiunea perfectă indiferent de încăpere. Un alt avantaj al acestora care merită punctat, constă în faptul că pot fi aplicate și ulterior finalizării proiectului de amenajare, dacă se dorește acest lucru.

Privită ca și o extensie a personalității noastre, locuința trebuie să exprime acea stare pe care noi o simțim vis  a vis de stilul de amenajare ales, și să evităm acțiunile de genul *copy-paste* vis a vis de amenajările prezentate în reviste și pe site-uri de specialitate. 

Date contact: Flavia Lorena Irimescu – decorator interioare, telefon: 0747.666.473. 

Related posts

Uși rezistente la foc: de ce sunt o necesitate? 

Adina Meyers

Revistele de home&deco dau startul la sezonul de vară

Adina Meyers

Casa moderna si aerisita in Bucuresti

Adina Meyers