Practic

Sugestii pentru reamenajarea unei locuinte

Amenajarea unei locuinte poate sa dea cateva batai de cap, mai ales persoanelor care nu sunt foarte familiarizate cu astfel de activitati, iar lucrurile devin si mai complicate in momentul in care trebuie sa redecoram. Daca avem o locuinta deja mobiliata va fi ceva mai dificila reamenajarea sa, iar asta pentru ca liniile de baza sunt deja trasate si, mai mult sau mai putin, noi trebuie sa tinem cont de ele.

Faptul ca mobila este deja prezenta in locuinta noastra ne limiteaza nu doar din punct de vedere stilistic, ci si in ceea ce priveste spatiul de manevra pe care noi il avem la dispozitie. In randurile urmatoare vom incerca sa iti oferim cateva sfaturi care sa te ajute sa redecorezi rapid si inventiv casa chiar si atunci cand stai foarte prost la capitolul imaginatie.

Primul sfat pe care noi ti-l dam este sa incerci sa fii cat mai originial si sa tii cont de care sunt preferintele tale. Incearca sa uiti macar pentru o clipa de toate „regulile de amenajare” pe care tu le ai in minte in momentul de fata. De exemplu, majoritatea dintre noi amplaseaza canapeaua fix langa perete, astfel incat ea sa nu stea in cale sau sa ocupe prea mult spatiu. Adevarul e ca o canapea poate sa stea la fel de bine si in mijlocul camerei, iar daca mai adaugam pe langa aceasta si doua fotolii o sa rezulte o zona de interes numai buna pentru conversatii sau privitul la televizor.

Un strop de culoare nu strica niciodata. Ba chiar e benefic sa dam culoare spatiului in care traim, deoarece in acest fel ni se va imbunatati starea de spirit, iar noi o sa fim mai fericiti. Nu trebuie sa zugravesti peretii pentru a schimba culoarea unei incaperi. Poti foarte bine sa faci cateva mici schimbari de decor care cu siguranta nu vor scapa neobservate. De exemplu, elementele de decor pe care le putem schimba pentru a aduce un strop de culoare in incapere sunt vazele, lampile sau draperiile. La fel de bine putem apela la niste perne viu colorate, care cu siguranta vor oferi un impact vizual considerabil.

Combinarea mai multor stiluri de decorare poate fi si ea de ajutor atunci cand vrem sa reamenajam locuinta. Evident, nu trebuie sa exageram, deoarece efectul nu va fi cel scontat. Ideea de baza este urmatoarea: nu aglomera inutil o camera, indiferent ca vorbim din punct de vedere vizual sau al spatiului propriu-zis pe care il avem la dispozitie.

Noi iti recomandam sa adaugi accesoriile si ornamentele in mod treptat, astfel incat sa iti poti da seama ce se potriveste si ce nu. Daca vii cu toate odata iti va fi destul de greu sa realizezi care nu isi are locul, iar camera va fi incarcata inutil.

Lumina poate sa faca si ea diferenta aici. Alegerea corecta a corpurilor de iluminat este foarte importanta, deoarece putem obtine niste efecte foarte interesante prin intermediul lor si chiar largi vizual camera.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

Related posts

Cum influențează SEO vânzările firmelor de design interior

Adina Meyers

Trucuri prin intermediul carora te poti bucura de un living mai mare

Adina Meyers

Today’s mood: so British! Girls’ room ideas

Adina Meyers