Nu exageram deloc atunci cand spunem ca dormitorul este cea mai importanta incapere din locuinta ta. Cu siguranta constientizezi si tu acest lucru. Aici ne petrecem timpul in liniste, ne odihnim si relaxam dupa o zi obositoare la locul de munca. Pe scurt, dormitorul este cel care ne ajuta sa ne reincarcam bateriile si sa ne pregatim pentru o noua zi plina.

Din pacate nu toti ne putem bucura de un dormitor de dimensiuni mari. Asta pentru ca nici apartamentele din Romania nu sunt toate foarte darnice din punct de vedere al spatiului pe care ni-l pun la dispozitie. Asta nu inseamna insa ca nu ne putem bucura de un dormitor amenajat cu gust si in care sa ne simtim bine. O sa iti oferim pe parcursul acestui articol mai multe idei practice care sa te ajute sa profiti la maxim de dormitorul tau, fara a simti nici macar o clipa ca esti limitat din cauza dimensiunilor sale.

Asa cum am mai spus-o si in trecut, totul pleaca de la culoare pe care o alegem. Zugravirea peretilor trebuie sa se faca intr-o culoare cat mai deschisa, deoarece aceasta va oferi senzatia de spatiu, de deschidere. Specialistii mereu au recomandat ca in locuintele mici sa predomina culorile deschise pentru a da un aspect aerisit incaperii.

In cazul dormitorului o sa eviti din start culorile foarte tari, precum rosu sau portocaliu. Nu doar ca ele vor face ca incaperea sa para mai mica, dar iti vor crea si o stare de agitatie. Pe scurt, sunt total nepotrivite pentru un dormitor. In schimb poti sa alegi cu incredere albul, care este de altfel si cel mai folosit in cazul dormitoarelor mici. Un alt lucru pe care il poti face este sa combini albul cu bleumarin sau un gri petrol.

Mai poti apela la un tapet ale carui imprimeuri sa ii confere dormitorului latime. Daca ai rezolvat cu latimea, atunci urmatorul pas este sa creezi si impresia ca incaperea este mult mai inalta decat in realitate. Pentru asta tot ce trebuie sa facem este sa zugravim tavanul intr-o culoare mai deschisa decat restul peretilor.

Dormitoarelor mici li se potrivesc foarte bine stilul minimalist si cel scandinav (cele doua stiluri sunt oarecum sinonime, insa exista cateva diferente intre ele). Evita sa iti incarci foarte mult dormitorul cu elemente inutile. Aici ne referim inclusiv la mobila. Nu ai nevoie de o gramada de obiecte de mobilier. Incearca sa te limitezi la strictul necesar.

Singurul lucru asupra caruia nu trebuie sa faci nici un compromis este patul. Acesta cu siguranta este cel mai important element al dormitorului tau, asadar acorda-i atentia cuvenita. Patul trebuie sa fie confortabil, insa asta nu inseamna ca ai neaparat nevoie de un pat king-size. Poti sa te bucuri de confort si daca alegi un pat de dimensiuni mai mici dar cu o saltea confortabila.

Este bine sa ne indreptam atentia si catre perdele si draperii. In cazul acestora retine ca rolul lor este unul dublu, ele nu doar blocand lumina atunci cand vrem sa dormim, ci si fiind niste importante elemente de decor. Alegerea lor poate face diferenta dintre un dormitor aerisit si unul sufocant.

Un alt truc pe care il poti pune in practica este amplasarea unei oglinzi in dormitor. Dupa cum stii cel mai probabil, oglinzile reusesc sa mareasca din punct de vedere vizual orice incapere in care sunt instalate (acesta este si motivul pentru care le gasim in aproape orice lift).

 

Related posts

Iluzii optice care te ajuta sa schimbi perspectiva unei incaperi

Adina Meyers

3 site-uri care iti vor transforma casa intr-o locuinta de vis

Adina Meyers

Lectia frantuzeasca de stil

Adina Meyers