Home

Sugestii pentru a alege cea mai potrivita centrala termica

Centrala termica reprezinta o investitie pe termen lung; asadar chiar de la inceput este recomandat sa incercam sa ne documentam cat mai mult inainte de a scoate banii din buzunar. Pana la urma nu putem spune ca e o achizitie foarte ieftina, mai ales ca noi suntem de parere ca nu prea e bine sa ne zgarcim la bani la o astfel de alegere – de ce nu e bine sa ne zgarcim la bani? Pentru ca e posibil ca la final, cand tragem linie, sa observam ca am dat mai multi bani pe reparatii decat am fi dat pe un model mai scump.

La ce va trebui sa ne uitam prima data atunci cand ne hotaram ca e timpul sa cumparam o centrala termica? In primul rand la combustibilul pe care il va folosi aceasta. Evident, alegerea aici va fi facuta in functie de care sunt resursele pe care tu le ai la dispozitie. Da, alimentarea cu lemn sau carbune se dovedeste pe termen lung a fi si cea mai ieftina, dar nu prea e rentabil in momentul in care stai la bloc si trebuie sa te aprovizionezi zilnic deoarece, sa fim seriosi, cine dispune de spatii de depozitare a unor astfel de combustibili? Intr-adevar, daca nu ai o alta optiune la dispozitie si aceasta e una buna, dar in caz contrar, pentru cei care locuiesc la oras (mai ales la bloc) recomandam ca atentia sa se indrepte catre modelele care functioneaza cu gaz sau cele electrice (acestea din urma sunt si cele mai scumpe).

Centralele termice cu gaz se bucura de un randament foarte bun, iar pretul combustibilului e unul destul de accesibil in comparatie cu cel al modelelor care se folosesc de energia electrica. Nu conteaza daca vorbim de centralele termice alimentate cu GPL sau direct la reteaua distribuitorului de gaze, deoarece in ambele cazuri ne vom putea bucura de o solutie sigura pentru majoritatea utilizatorilor.

Cand se justifica alegerea unui model care foloseste ca combustibil energia electrica? Atunci cand stam la oras si avem un apartament de dimensiuni mai mici, lucru care nu va duce la costuri foarte ridicate lunar si nici la depasirea capacitatii retelei electrice a apartamentului. Majoritatea celor care cumpara astfel de centrale termice o fac pentru ca nu vor sa se mai complice cu tevi, cosuri, combustibili care pot fi foarte inflamabili si… mai ales cu birocratia de la noi, care stim cu totii cum este.

Pe langa toate cele mentionate mai sus exista si alte criterii pe care trebuie neaparat sa le luam in considerare. De exemplu, puterea centralei si debitul de apa calda sunt niste caracteristici cat se poate de importante. Puterea unei centrale electrice o vom alege in functie de care sunt dimensiunile locuintei noastre, precum si in functie de cat de bine este izolata termic. In ceea ce priveste debitul de apa, aici vom avea in vedere numarul de persoane care locuiesc in casa. Sa nu uitam nici de consum si eficienta, nivelul de zgomot, respectiv sistemele de protectie de care dispune o centrala termica.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Sfânta Maria 2020. Florile sunt livrate în destinații neobișnuite: pe plajă, la munte sau în parc

Adina Meyers

De ce ai nevoie de o fântână în zona ta?

Adina Meyers

Cum decorezi cu stucco veneziano la interior?

Adina Meyers