Chiar daca ne place viata la oras, inevitabil ramanem atrasi de natura pe care incercam sa o tinem aproape prin orice mijloace putem. Fie ca decoram locuinta intr-un stil care sa ne duca cu gandul la natura, fie ca in fiecare colt al apartamentului nostru avem cate o floarea, acest lucru ne ofera liniste si ne permite sa ne relaxam.

Un alt loc de care putem profita la maxim atunci cand vine vorba de acest aspect este balconul. Daca stim cum sa il amenajam putem crea aici o adevarata oaza de verdeata, o zona numai buna pentru ca noi sa ne relaxam si sa ne reincarcam bateriile pentru o noua zi de munca. Desigur, acest lucru este valabil in special in perioada sezonului cald sau atunci cand afara sunt niste temperaturi ceva mai ridicate. Cei care insa au un balcon inchis se bucura de aceste avantaje chiar si in toiul iernii.

Apartamentele din Romania au de regula niste dimensiuni si forme care pot sa varieze de la un bloc la altul. Unele pot fi mici, altele destul de mari. Unele balcoane pot fi late, altele inguste, deschise sau inchise, iar exemplele pot continua. In articolul de astazi atentia noastre se va indrepta in special catre balcoanele de dimensiuni mici, incercand sa iti oferim cateva sfaturi care sa te ajute sa le amenajezi in mod corespunzator.

Balconul este un spatiu care in majoritatea cazurile este invadat de lumina naturala. Acest lucru este foarte benefic pentru sanatatea noastra, atat fizica, cat mai ales psihica. Nu doar ca ne ajuta sa ne relaxam, dar un loc care sa fie invadat de lumina naturala devine unul in care productivitatea este la ea acasa. Acesta este si motivul pentru care tot mai multe persoane aleg sa isi amenajeze aici un spatiu de lucru, mai ales daca job-ul lor presupune existenta creativitatii.

Tot balconul poate fi o zona ideala pentru a-ti petrece diminetile, astfel incat sa iti incepi ziua in forta. Te poti relaxa in timp ce bei cafeaua sau chiar sa iei micul dejun aici. Nici nu ai nevoie de o suma foarte mare de bani pentru a crea un astfel de spatiu aici. De cele mai multe ori ce ai prin casa iti este mai mult decat suficient. Pana la urma nu iti trebuie decat o carpeta moale care sa iti tina de cald (poti chiar opta pentru una viu colorata, care te va binedispune), un scaun confortabil, niste perne moi si chiar o sursa de lumina, daca iti place sa citesti in timp ce iti bei cafeaua.

O adevarata oaza de verdeata poate fi creata pe balcon. Daca iti plac florile cu siguranta acestea deja si-au gasit loc aici. Daca spatiul iti permite, alaturi de flori si alte plante poti sa amplasezi aici chiar si un hamac. Ce poate fi mai placut decat sa stai in acesta si sa citesti o carte sau sa navighezi pe internet de pe laptop. Un fotoliu confortabil de asemenea isi poate face simtita prezenta aici.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Online vs. offline – Cum diferă comportamentul românilor la cumpărături pentru casă și grădină

Adina Meyers

Draperii de lux pentru căminul tău, de la Velaria.ro

Adina Meyers

Bucătăria compactă – o bucătărie frumos amenajată și funcțională

Adina Meyers