Amenajari Interioare

Sufrageria poate fi si sala de cinematograf

Ce poate fi mai placut decat sa te uiti la filmele si serialele tale preferate din confortul propriei locuinte, la o calitate care sa rivalizeze cu cea oferita de salile de cinema? In prezent tehnologia care sa faca posibil acest lucru a devenit destul de accesibila din punct de vedere al pretului (putem spune chiar extrem de accesibila in comparatie cu preturile practicate in urma cu cativa ani), astfel incat aproape oricine isi poate „crea” in propria sufragerie o mica sala de cinema.

De ce ai nevoie pentru ca experienta cinematografica sa fie una cat mai completa? De obiectele de mobilier potrivite, o sufragerie ceva mai incapatoare (nu neaparat mare, ci de dimensiune medie), un televizor adecvat si un sistem home cinema cat de cat performant. Haide sa vedem impreuna cateva informatii utile despre fiecare in randurile urmatoare.

Sufrageria este locul cel mai potrivit pentru a amenaja un loc perfect pentru iubitorii de filme. Nu ai nevoie de una foarte mare, ci mai degraba de una de dimensiuni medii (se pot face minuni si cu o sufragerie de dimensiuni mai mici, asadar nu prea trebuie sa iti faci foarte multe griji din acest punct de vedere).

Pentru ca experienta sa fie una cat mai placuta eu recomand fotolii sau o canapea cat mai comoda, care sa nu duca la durerile de spate in cazul sesiunilor mai lungi de privit la televizor.  Obiectele de mobilier, precum suportul unde va fi amplasat televizor si sistemul home cinema, este bine sa fie de o calitate cat mai buna, precum si sa ofere posibilitatea amplasarii facile a acestora.

Este mai mult decat evident faptul ca televizorul reprezinta un element important in amenajarea oricarei incaperi care sa serveasca drept o mica zona de entertainment, iar asta pentru ca el poate face diferenta intre o experienta cinematografica de calitate si una mediocra. Sunt unele caracteristici pe care tu trebuie sa le ai in vedere inainte de a scoate banii din buzunar pentru un anumit model.

In primul rand, afla ca atentia ta se va indrepta neaparat catre un televizor LED. Nu prea are relevanta daca vorbim de unul cu ecran curbat sau plat, iar asta pentru ca diferentele nu sunt foarte mari din punct de vedere al experientei finale avute de consumator. In schimb, vom lua in considerare dimensiunile pe care acesta il are. Pentru acest lucru ne vom raporta la dimensiunile pe care le are sufrageria, precum si la distanta la care ne vom afla noi fata de televizor. Orientativ, afla ca la o distanta maxima de 2,5 metri si la una minima de 1 metru televizorul trebuie sa aiba diagonala de 61 cm. Daca distanta maxima este de 4,5 metri, iar cea minima de 1,5 metri atunci diagonala noului televizor trebuie sa fie de 102 cm, iar in cazul in care noi ne vom afla la o distanta de 2 – 5,5 metri TV-ul va fi unul de 119 cm.

Pe langa diagonala, un lucru la fel de important este si rezolutia pe care televizorul o va putea afisa. Aici avem de ales intre HD (sau HD Ready), Full HD si Ultra HD / 4K. Primul standard iese din discutie, deoarece la ora actuala nu mai este deloc relevant. Ramane asadar sa optam intre Full HD si 4K, iar alegerea o vom face tinand cont de diagonala pe care televizorul o va avea. Practic, la diagonale mai mari de 119 cm atentia noastra trebuie sa se indrepte catre modelele Ultra HD / 4K, pentru o experienta vizuala cat mai calitativa.

Nu doar televizorul este important, ci si sistemul home cinema pentru care noi vom opta. Atunci cand vine vorba de sistemul home cinema este bine sa optam pentru unul cu un sistem de sunet tip 5.1, pentru o experienta surround cat mai reusita. Practic in acest fel o sa poti auzi cum trece o masina prin fata ta si vei avea senzatia ca faci parte din actiune.

La ora actuala pretul unui Blu-ray player a scazut atat de mult incat nici nu mai merita achizitionare unui DVD player (cel din urma poate oferi o calitate mult mai slaba a imaginii, si anume SD, fara de Full HD / 4K). Sistemul de sunet 5.1 este cel recomandat deoarece el este compus din cinci boxe si un subwoofer, trei boxe fiind amplasate in fata (stanga, centru, dreapta) si doua in spate (stanga, dreapta), in timp ce subwooferul il putem pune oriunde.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Turcoazul, o alegere potrivita pentru orice idee de design interior

Adina Meyers

Inspirație internațională, proiect de renovare apartament in Milano

Adina Meyers

ZOOM – un spatiu de baie modern la un pret accesibil

Adina Meyers