Amenajari Interioare

Stilul tropical – un stil potrivit pentru casa ta de vacanta

Decorarea casei in stil tropical, mai ales atunci cand vine vorba de cea de vacanta, poate reprezenta cea mai buna decizie pe care tu ai luat-o vreodata, iar asta pentru ca in acest fel ii vei oferi acesteia un aer mai racoritor pe intreaga durata a verii. Acest stil este unul cat se poate de relaxant si natural, fiind caracterizat de elementele naturale. Ele ne vor face sa fim mai aproape de natura, ne vor ajuta sa ne relaxam si sa ne simtim foarte bine in propria casa.

Trebuie sa mentionam chiar de la inceput faptul ca o decorare in stil tropical se poate realiza fie pentru intreaga locuinta, fie doar pentru anumite incaperi. In cazul bucatariilor, de exemplu, vom putea opta pentru niste nuante cat mai vii, alaturi de imprimeuri florare, iar pentru piesele de mobilier atentia noastra se va indrepta in special catre mobilierul din bambus.

In general, acest stil promoveaza crearea unui spatiu luminos si aerisit, alaturi de culori vii si multe flori / plante care sa sporeasca starea de bine si sa ne ajute in mentinerea unui aer curat, bogat in oxigen. De altfel, atunci cand vorbim de stilul tropical, primele lucruri care ne vin in minte sunt culorile / nuantele vii si plantele care sunt omniprezente.

Tavanul va fi si el unul specific. Mai exact, se va opta pentru un tavan din lemn sau pentru unul care sa lase la vedere grinzile din lemn. Daca acest lucru nu este posibil, atunci cel putin sa incercam sa amplasam niste elemente din lemn (ca de exemplu un ventilator).

Paleta de culori este foarte importanta; vom alege un fundal neutru, care sa fie odihnitor si relaxant. Peretii pot fi deschisi la culoare sau neutri (putem spune ca stilul tropical este definit de imprimeuri vegetale si de tonuri de verde si maro), iar nuantele vii vor fi oferite de accesoriile din incaperi, ca de exemplu pernele multicolore, tablouri (cat mai simple, cu rame din bambus si reprezentari de peisaje exotice), flori, felinare si asa mai departe. Nu e bine sa exageram cu aceste accesorii, iar asta pentru ca, dupa cum am mentionat deja, totul trebuie sa fie cat mai simplu, pentru a nu incarca inutil spatiul.

Draperiile si fetele de masa din bucatarie vor putea avea diferite imprimeuri pe ele si vor putea chiar scoate in evidenta un anumit stil de viata preferat de noi (daca ne place, de exemplu, la mare, atunci acestea pot avea o culoare care sa ne duca cu gandul la ea). Picturile si desenele pe perete sunt de asemenea ceva reprezentativ pentru acest stil, iar acest lucru se datoreaza in special faptului ca ne duc cu gandul la cultura maritima.

Pe final merita sa scoatem in evidenta faptul ca secretul sta in a sti cum sa combinam cu stil culorile tari, astfel incat sa nu ne trezim cu un aspect de kitsch, care este cu siguranta de nedorit.

Related posts

Cele 4 condiții pentru a realiza o izolarie fonică optimă în locuință!

Adina Meyers

Casa de langa apa

Adina Meyers

Amenajări și decorațiuni interioare potrivite pentru sezonul rece

Adina Meyers