Decorul rustic – chic a inceput sa fie din ce in ce mai apreciat inclusiv in Romania, iar motivul este unul cat se poate de simplu: vorbim de un stil care ne ajuta sa avem o casa eleganta si plina de personalitate, care va incanta ochii celor care ne vor trece pragul.

Dupa cum cel mai probabil ti-ai dat seama, vorbim de un decor care se axeaza pe combinarea a doua stiluri diferite, care insa impreuna ne vor depasi asteptarile. Ce-i drept, poate fi destul de dificil sa gasim un echilibru intre cele doua stiluri, astfel incat rezultatul final sa fie unul placut, insa daca vom intelege cateva aspecte importante o sa vezi ca efortul pe care va trebui sa il depui nu este chiar unul atat de mare. In randurile urmatoare vom incerca sa te ajutam sa creezi un decor rustic – chic de care sa fii mandru.

Este foarte evident ca acest stil este unul axat pe crearea de contraste. Mai exact, trebuie sa imbinam traditionalul cu modernul, iar unul dintre cele mai usoare moduri prin care putem face asta este prin obiectele de mobilier. In alegerea mobilierului e bine sa ai in vedere alegerea unuia modern, iar materialele care stau la baza sa sa fie metale, precum inoxul sau cromul. In ceea ce priveste amplasarea lor vom avea in vedere rolul pe care fiecare obiect de mobilier il are (de exemplu, in cazul fotoliilor si a canapelei vom avea in vedere amplasarea acestora astfel incat sa favorizeze socializarea).

Elementul rustic va fi adus de accesorii, care de asemenea vor adauga un plus de sarm incaperilor. De ce tocmai accesoriile vor fi folosite pentru a induce o usoara atmosfera rustica? Pentru ca ele de obicei au un puternic impact vizual fara a-l coplesi pe privitor. Accesoriile pot fi chiar facute elementul central al unei incaperi, prin amplasarea strategica a acestora si folosirea iluminarii.

Nu mai trebuie sa spunem ca decorul rustic – chic este unul care pune un foarte mare accent pe „natural”. Indiferent ca vorbim de materiale (o sa te folosesti din plin de lemn si chiar piatra) sau cromatica (trebuie sa uiti complet de design – ul monocrom atunci cand vine vorba de acest stil), totul trebuie sa se invarta in jurul acestuia.

Pentru a adauga un plus de confort si a crea o ambianta calduroasa vom apela la textile. Aici avem o gramada de optiuni la dispozitie (covoare, paturi, perne, carpete si asa mai departe), asadar nu trebuie sa iti faci griji ca nu vei gasi exact ceea ce ai tu nevoie.

Related posts

În Corbeanca: o casă care oferă confort și multă liniște

Adina Meyers

În topul decorurilor: ţesăturile cu borduri decorative

Adina Meyers

Ție ți se potrivește stilul minimalist?

Adina Meyers