LifeStyle

Stiai ca acestea sunt cele mai potrivite plante pentru o baie?

Stim, pare greu de crezut ca o incapere cu un nivel al umiditatii atat de ridicat, de dimensiuni mici, slab ventilata si iluminata, asa cum este o baie, poate fi un loc bun de dezvoltare pentru plante. Din fericire, exista mai multe specii care se pot dezvolta optim intr-un astfel de mediu.

Sunt sanse mari sa te intrebi de ce ai vrea sa ai plante in baie. Motivele pot fi multe la numar, insa ne vom opri doar asupra catorva. In primul rand, plantele pot fi o metoda buna de decorare a baii noastre, astfel incat atmosfera creata sa fie una mai placuta, mai relaxanta. In al doilea rand, multe plante adora pur si simplu un aer umed. Asta inseamna ca acestea absorb umiditatea din aer, astfel incat nivelul sa fie unul acceptabil pentru organismul uman. Pentru o baie este un mare plus acest aspect. Aerul este purificat, iar din acesta sunt luate chiar si unele substante nocive.

Acestea fiind spuse, care sunt cele mai potrivite plante pentru baia ta? Prima de pe lista noastra este Bambusul de apartament (Dracaena sinderiana). Aceasta planta ornamentala este una foarte usor de ingrijit si care prefera incaperile cu un nivel ridicat al umiditatii. Nu are nevoie de foarte multa lumina (de altfel nici nu suporta lumina directa), iar asta inseamna ca ea este potrivita chiar si in cazul bailor intunecoase, fara geam.

Ferigile sunt si ele potrivite pentru baie. Acestea nu sunt deloc pretentioase, putand supravietui fara probleme intr-o incapere slab luminata si mai calduroasa. Nivelul ridicat al umiditatii din baie o va ajuta sa arate mereu proaspata. Nici nu este nevoie sa o uzi foarte des, ci doar cat sa nu lasi sa se usuce complet pamantul.

Crinul pacii merita inclus si el pe lista noastra, iar asta pentru ca, fiind o planta tropicala care creste la umbra arborilor, este numai buna pentru a supravietui intr-o baie nu foarte luminoasa, la temperaturi de peste 20 de grade Celsius si umezeala din plin.

Aspidistra (Aspidistra elatior) este cu siguranta una dintre cele mai potrivite plante pentru a se regasi intr-o baie, iar asta pentru ca prefera umbra si o umiditate cat mai mare a aerului. Udarea sa se face o data la 7 zile in timpul verii si o data la 15 zile in timpul iernii.

O alta planta care prefera lumina artificiala si un aer umed este Begonia. Nu este insa o mare fana a temperaturilor ridicate, insa daca aerisirea baii este una corespunzatoare acest lucru nu va fi o problema prea mare pentru ea.

Related posts

EDOUARD KELLER (CARLIN PARIS), key-speaker la Textile Trends Conference, dă ora exactă în modă

Adina Meyers

Noul Netbook Lenovo prezinta un design cu un stil aparte si extra portabilitate

Adina Meyers

Fântâna centrală de la Castelul Peleș redevine funcțională, în urma lucrărilor de reabilitare efectuate de Veolia România

Adina Meyers