Amenajari Interioare

Statie de calcat sau fier de calcat obisnuit? Afla ce ti se potriveste cel mai bine

Nu suntem toti foarte entuziasmati atunci cand stim ca avem de calcat rufe. Cu siguranta nu se numara printre indeletnicirile preferate ale noastre, insa cineva trebuie sa faca si asta, nu-i asa?

Din moment ce vorbim de o activitate nu foarte placuta, este bine sa incercam sa ne usuram cat mai mult munca, astfel incat sa terminam mai repede toata treaba, fara insa ca rezultatul final sa aiba de suferit. Asta inseamna ca trebuie sa investim intr-un fier de calcat de calitate ori intr-o statie de calcat performanta. Care este insa diferenta dintre cele doua? Haide sa aflam impreuna care sunt avantajele si dezavantajele oferite de fiecare in parte.

Incepem cu fierul de calcat, iar asta pentru ca e cea mai ieftina varianta pe care o avem la dispozitie (acesta fiind chiar un prim avantaj al acestuia – pretul mic pe care il are). Fierul de calcat clasic este o varianta luata in considerare cel mai adesea de catre noi, iar asta nu doar datorita pretului pe care il are, ci si a dimensiunilor sale, ocupand foarte putin spatiu. Pana la urma nu ai nevoie de cine stie ce tehnologie daca nu faci altceva decat sa iti calci cateva camasi o data pe luna.

Multitudinea de modele de pe piata iti asigura diversitatea de care ai nevoie pentru a gasi exact ceva care sa se plieze perfect pe nevoile tale. Gasesti chiar si fiare de calcat cu aburi, precum si care sa fie capabile sa calce vertical. Va trebui insa sa tii cont ca performantele acestuia nu vor fi unele la fel de ridicate precum in cazul statiei de calcat.

De cealalta parte statia de calcat este cea mai performanta optiune pe care o ai la dispozitie atunci cand vine vorba de calcat rufe. Cand merita sa apelezi la ea? Atunci cand stii ca ai lunar o cantitate mare de rufe pe care trebuie sa le calci, dar si cand iti doresti sa te bucuri de cele mai bune performante.

Datorita capabilitatii sale de a genera aburi puternici tesaturile de orice tip vor putea fi calcate fara nici cea mai mica problema, rapid si usor. De asemenea, o statie de calcat va putea fi folosita inclusiv pe verticala. Ce inseamna acest lucru? Ca vei putea calca foarte usor perdelele, draperiile si chiar hainele care sunt deja asezate pe umeras. Asta iti va usura foarte mult viata, crede-ne pe cuvant.

Riscul de a ne arde hainele este si el unul mult mai scazut, lucru care se datoreaza prezentei unor senzori si indicatori de temperatura. Un alt avantaj este si greutatea mica pe care o are fierul propriu-zis, din cauza ca rezervorul de apa este separat de acesta.

Sunt si dezavantaje in ceea ce priveste statia de calcat. Primul are legatura cu pretul mai mare decat al unui fier de calcat obisnuit (in unele cazuri pretul sare chiar la cateva mii de lei). De asemenea, dimensiunile mai mari o fac mai dificil de depozitat (din moment ce din ecuatie fac parte mai multe componente). Tot pe lista cu dezavantaje trecem si consumul mai ridicat de energie electrica.

 

Related posts

Cum aplici tencuiala decorativă – 5 pași de urmat

Adina Meyers

Bucataria sau varietatea suprafetelor

Adina Meyers

Pernele decorative, accesoriul perfect pentru o casa ingrijita

Adina Meyers