LifeStyle

Specialistii recomanda sa ne facem patul in fiecare dimineata

Alarma suna si te trezeste din somnul dulce de care ai fi vrut sa te mai bucuri macar pentru cateva minute. Te ridici din pat si mergi direct la bucatarie pentru a-ti face cafeaua in speranta ca macar aceasta te va pune pe picioare. Esti mai mult adormit decat treaz si simti ca toata cafeaua din lume nu te va ajuta sa iti revii. Pleci in graba la lucru si lasi patul tot mototolit, exact asa cum l-ai lasat atunci cand ai deschis ochii. Iti suna cunoscut? Sunt sanse mari sa da.

Ce ai spune daca ai afla ca poti sa scapi de toata aceasta tevatura cu un singur pas simplu? La ce ne referim? Sa iti faci patul de dimineata. Cum? Doar atat? Chiar ma va ajuta? Sunt intrebari care cu siguranta iti trec acum prin minte. E bine de stiut ca multi specialisti au ajuns la concluzia ca facutul patului de dimineata ne ajuta sa fim mai fericiti, mai productivi si sa avem impresia ca am dormit foarte bine.

Ai auzit cu siguranta ca modul in care este amenajata locuinta noastra are un impact foarte mare asupra starii noastre. Un pat facut contribuie si el la aspectul general al dormitorului nostru, deoarece il va face sa para mult mai ordonat, ca toate sunt la locurile lor. Asadar, iata cum acesta te ajuta sa ai o stare generala mult mai buna, si iti ridica moralul chiar de la primele ore ale diminetii.

Au fost relizate niste studii care au scos la iveala faptul ca atunci cand ne facem patul de dimineata avem tendinta sa credem ca am avut o noapte linistita, in care ne-am bucurat de un somn de cea mai buna calitate. In cadrul unui chestionar majoritatea celor care au spus ca isi fac patul in fiecare dimineata au recunoscut ca incep ziua mai fericiti. Motivul? Putem privi aceasta activitate ca fiind o prima sarcina pe care o ducem la bun sfarsit. Acest lucru ne va da un boost care ne va ridica moralul si ne va ajuta sa fim mai productivi in restul zilei.

Avantajele nu se termina insa aici. Daca iti faci patul chiar din primele minute de cand ai deschis ochii o sa iti fie mult mai usor sa te umpli de energie si sa nu mai ai o stare de moleseala. Asta pentru ca, practic, facem o activitate fizica ce ne va pune sangele in miscare si va da un semnal organismului ca noaptea a trecut, fiind trimpul sa treaca la treaba. Faptul ca ai patul facut chiar din primele minute dupa ce te-ai trezit va elimina de asemenea o ispita destul de mare care sa te faca sa vrei sa te intorci inapoi si sa mai “furi” cateva minute de somn.

Dupa cum se poate observa sunt foarte multe beneficii de care ne putem bucura atunci cand hotaram sa facem o asemenea schimbare in viata noastra. Avem deci toate motivele sa incepem ziua in forta.

 

Related posts

Design Lab: Zece ani de inovatie in design-ul aparatelor pentru purificarea aerului

Adina Meyers

121.ro LIVE, singura emisiune radio a unui site de femei, a implinit 2 ani

Adina Meyers

Miele deschide cel de-al patrulea showroom propriu, în Timișoara

Adina Meyers