Garsonierele sunt locuinte mici, care, adesea, trebuie sa integreze mai multe functiuni. Prin urmare, amenajarea lor necesita mai multa atentie si eforturi mai mari pentru a se obtine cele mai bune rezultate.

Suprafata unei garsoniere poate fi exploatata in asa fel incat sa ofere confortul unui apartament cu doua camere. Acest lucru presupune adaugarea unor noi functiuni, cum ar fi dormitorul.

Un pas important in amenajarea unei garsoniere consta in evaluarea corecta a spatiului si stabilirea exacta a functiunilor. Apoi, trebuie gasite cele mai bune solutii de a maximiza spatiul disponibil.

In acest context, culorile sunt foarte importante. Intr-un spatiu restrans, cum este o camera de garsoniera, trebuie eliminate culorile inchise sau folosite cu moderatie. Nuantele inchise fac incaperea sa para mai mica, in timp ce culorile deschise ajuta spatiul sa para mai mare.

Dintre culori, se recomanda albul, nuantele deschise sau pastelate. Acest lucru este valabil si pentru perdele, care ar trebui sa aiba o textura fina. Un spatiu mic poate fi evidentiat prin intermediul luminii naturale, de aceea perdelele nu trebuie sa impiedice patrunderea luminii.

Mobilarea garsonierei reprezinta o alta etapa importanta. Mobilierul multifunctional joaca mai multe roluri si iti permite sa economisesti spatiu pretios. De asemenea, cu ajutorul unor piese de mobilier pot fi delimitate anumite arii, cum ar fi bucataria de living sau livingul de dormitor.

Separarea functiunilor se poate face si prin intermediul finisajelor, culorilor sau textilelor (perdele). O varianta interesanta consta in crearea unei pardoseli pe doua nivele. De exemplu, pe primul nivel poate fi amenajata zona de zi, iar pe nivelul superior poate fi amenajat dormitorul sau un spatiu de studiu.

Oglinzile contribuie la amplificarea vizuala a spatiului. Se poate opta pentru o oglinda mare, fixata direct pe podea sau in perete sau se pot alege dulapuri cu usi din sticla.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

5 idei de amenajare pentru salonul de înfrumusețare

Adina Meyers

5 idei simple pentru a crea un decor exotic

Adina Meyers

English country, un stil încântător

Adina Meyers