Amenajare bucatarie Practic

Soluții pentru a amenaja o bucătarie open space

Pentru senzația de mai mult spațiu, tot mai multe dintre amenajările actuale ale locuințelor includ o bucătărie open space. Ele sunt cea mai bună soluție atunci când  nu vrem să fragmentăm spațiul și preferam ca puținul timp petrecut acasă pentru a pregăti ceva de mâncare să-l împărțim cu cei dragi care fac alte activități. Sau pot fi opțiunea perfectă pentru un obicei de viță în care alegem să socializăm mai des și, chiar dacă preparăm ceva, să putem fi mai aproape de toți cei prezenți.

 

Cum să amenajăm cât mai eficient o bucătărie open space?

Oricât de aprinse ar fi discuțiile pro și contra pe această temă, cert este că o astfel de soluție de amenajare este foarte eficientă din punct de vedere al felului în care ne vom putea mișca în acest spațiu. Nu va mai trebui să punem pereți despărțitori și să deschidem mereu uși. Tranzitul dintre bucătărie și living va fi unul mult mai facil.

 

Una dintre problemele cele mai des invocate privind limitele acestei soluții este aceea  legată de felul în care putem scăpa sau putem elimina mirosul neplăcut produs de prepararea mâncării. O rezolvare ar putea veni din partea achiziției unei hote performante, care să absoarbă cât mai eficient acest miros.  O altă variantă ar putea fi legată de montarea unor uși culisante pe care să le închidem doar atunci când dorim să facem mâncare. În rest ne vom bucura de spațiu deschis, așa cum am decis la început.

Pentru a contracara atacurile cârcotașilor trebuie să amintim că aceast tip de bucătarie open space trebuie ales și în funcție de stilul de viață pe care îl avem. Dacă suntem mari amatori de preparate elaborate, multă bucătăreală și ne deranjează să simțim mirosul în restul casei, este cert că acest tip de amenjare nu este pentru noi.

 

Iată câteva sfaturi pentru a amenaja o bucătarie open space!

– Pentru ca am ales această variantă, trebuie să optăm pentru o mobila bucatarie care să se armonizeze ca stil, în mod special, cu mobilierul din living. Dacă avem o mobilă clasică în restul casei, de preferat ar fi să avem și o bucătarie tot clasică. Dacă bucătăria este modernă și mobilierul din living este recomandat să fie la fel.

– Mobilierul ales trebuie să aibă cât mai mult spații de depozitare, iar tipul de partiție și de separare a sertarelor trebuie să ofere condiții optime de organizare a tot ceea ce avem nevoie într-o bucătarie funcțională.

– Alegeți o mobilă în care să folosiți electrocasnice încorporabile, așa este la modă și așa este cel mai eficient.

– Optați pentru o hotă de mare capacitate, care să absoarbă rapid orice miros venit de la prepararea mâncării și cu un nivel de zgomot cât mai redus.

– Dacă dispuneți de suficient spațiu, puteți opta pentru o insulă de gătit sau pentru o zonă specială de servit masa la înălțime.

O bucătărie open spece nu este perfectă, dacă nu este completată de un living care să pună în valoare acest tip de amenajare și să contribuie la valorificarea spațiului astfel câștigat.

Pentru a vă bucura de variante optime de mobilă bucătarie și mobila living accesați site-ul Kera.ro!

Related posts

Ce trebuie sa facem pentru ca o bucatarie mica sa para mare si primitoare?

Adina Meyers

Ce trebuie sa stii inainte de a-ti alege covorul potrivit

Adina Meyers

Cum să vopsești ușile de interior

Adina Meyers