LifeStyle

Soluții naturale de a scapa de insectele nedorite din casa

Fie ca ne place sau nu, oricat de mult am incerca sa le tinem afara din locuinta noastra, tot isi vor face simtita prezenta. Vorbim de insecte, bineinteles, iar printre cei mai comuni „intrusi” se numara furnicile, moliile, puricii, tantarii si paianjenii. In articolul de astazi iti vom oferi cateva sfaturi care sa te ajute sa scapi in mod natural de acestea, fara a apela la substante toxice care sa ne puna in pericol sanatatea.

Daca ai o casa la tara, furnicile iti pot da serioase batai de cap. Desigur, nici la bloc nu esti scutit de ele, dar sunt mult mai rare cazurile in care ele isi fac simtita prezenta. Problema cea mai mare cu furnicile este ca ele nu apar singure, ci alaturi de sute de „frati si surori”, invadandu-ti la propriu casa. Le vei intalni pe pereti, in dulapuri, pe podea si… ei bine, peste tot, mai ales in bucatarie.

Ce poti sa faci pentru a scapa rapid si in mod natural de furnici? In primul rand, afla ca este mult mai usor sa previi o astfel de invazie. Asadar incearca sa nu le dai motive sa intre in casa ta. Chiar si daca deja au intrat, trebuie sa te asiguri ca motivele pentru care au facut acest lucru dispar inainte de a incerca sa scapi si de ele. Acopera bine toate alimentele (mai ales cele care emana miros), nu lasa firimituri prin toata casa, evita sa versi suc (iar la cea mai mica pata spala bine), nu lasa sa se adune foarte mult gunoi si asa mai departe.

Acum, care sunt solutiile naturale care ne ajuta sa scapam de ele, dupa ce ne-am asigurat ca nu le mai lasam motive sa se intoarca? Otetul de mere poate face niste adevarate minuni, avand puternice proprietati antifungice si antiinsecticide. Spala bine cu el podelele, gresia / faianta si toate suprafetele pe care ai vazut furnici ca se plimba nestingherit. Poti de asemenea sa il pulverizezi direct asupra acestora. Presararea de piper negru pe micile fisuri poate de asemenea sa faca minuni. Scortisoara le va alunga de asemenea, iar in plus ea are un miros cat se poate de placut.

Moliile sunt niste dusmani de temut ale hainelor noastre, asadar chiar de la primele semne ca au aparut e bine sa incercam sa scapam de ele. Nu, naftalina nu o recomandam, ci cel mai bine iti indrepti atentia catre alternativele pe care le avem la dispozitie, si anume cedrul sau levantica.

De purici putem scapa usor cu ajutorul mentei, pe care o vom zdrobi intr-un mojar si le vom pisa bine pana ce va iesi tot uleiul din frunze. Pasta rezultata o vom pune intr-un tifon, iar acesta va fi agatat in zona in care am observat prezenta puricilor. Uleiul de menta poate fi turnat de asemenea direct pe zgarda cainelui sau a pisicii tale.

Tantarii pot sa ne dea serioase batai de cap in perioada verii, mai ales atunci cand incercam sa dormim. Ei pot fi tinuti la distanta de casa noastra cu ajutorul a catorva lamai pe care le taiem in sferturi si le punem pe pervazul geamului sau langa patul in care dormim. Lumanarile parfumate nu sunt nici ele preferatele tantarilor.

Related posts

Alege cele mai bune soluții pentru întreținerea bucătariei

Adina Meyers

121.ro aniverseaza 9 ani de existenta

Adina Meyers

Electrolux promite experiente culinare desavarsite la prima editie a Bucharest Gourmet Festival

Adina Meyers