Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Si un balcon mic poate fi amenajat asa cum visezi

Nu ai tot timpul parte de foarte mult spatiu la dispozitie pentru a te putea bucura de o anumita zona a locuintei tale. Asadar, chiar daca stai la bloc si ai un balcon mic, asta nu inseamna ca nu o sa poti crea o ambianta foarte placuta aici. Acest lucru o sa iti permita sa iti petreci cu placere timpul liber si sa te relaxezi exact asa cum trebuie.

Stam „intre betoane”, iar nu de putine ori acest lucru ne afecteaza in mod negativ. Simtim nevoia de o zona cat de cat libera, in care sa existe aer curat si sa simtim racoarea diminetilor vara, in timp ce ne bem cafeaua. Aici vine in ajutorul nostru balconul, care ne ofera foarte multe avantaje, chiar si atunci cand vorbim de unul inchis (desi e de preferat ca spatiul sa fie unul deschis).

Trebuie sa retinem chiar de la inceputul faptul ca balcoanele nu mai sunt de mult timp niste simple spatii suplimentare, care sunt folosite in special pentru depozitarea anumitor lucruri. Ele pot reprezenta o excelenta zona de petrecere a timpului liber, dar asta doar daca stim cum sa le amenajam in mod corespunzator. Nici macar nu avem nevoie de un buget foarte mare pentru a obtine niste rezultate superbe.

Primul lucru pe care tu trebuie sa il faci inainte de a incepe amenajarea balconului este sa te gandesti care va fi rolul sau principal. Cel mai probabil pana acum tu l-ai folosit ca spatiu de depozitare, insa el poate fi la fel de bine un spatiu de relaxare, de socializare sau chiar de lucru (sunt destul de multe persoane care opteaza pentru amenajarea unui birou aici, mai ales ca lumina naturala este din belsug).

Un balcon mic este excelent pentru a crea o zona de relaxare, in care sa ne petrecem timpul liber intr-un mod placut. Nu trebuie sa ne zgarcim in ceea ce priveste texturile si culorile, fiind chiar recomandat sa apelam la decoratiuni diverse si piese de mobilier colorate, astfel incat sa cream o ambianta de vis. Pe scurt, experimenteaza, joaca-te cu elementele decorative, culorile si texturile. Un fotoliu confortabil te va face sa te simti excelent in timp ce iti bei cafeaua de dimineata sau atunci cand citesti o carte. Desigur, poti sa aduci aici laptopul si sa te uiti la filmele si serialele tale preferate. Din decor nu trebuie sa lipseasca nici plantele.

Daca alegi ca aici sa fie o zona de socializare, atunci o masuta chic, alaturi de doua scaune poate reprezenta un bun inceput de amenajare. Poti aici sa bei cafeaua alaturi de persoana iubita sau sa stai de vorba cu un prieten / a foarte bun / a.

Balconul te poate ajuta sa fii si mai productiv. Fiind o zona in care lumina naturala este din abundenta, daca o sa amenajezi aici un mic spatiu de lucru poti sa duci la bun sfarsit mult mai repede proiectele la care lucrezi. Desi e un spatiu mic, tot ai unde sa amplasezi un fotoliu in care sa te simti bine si o masuta pentru laptop.

Related posts

Idei de amenajare pentru holul de la intrarea in casa ta

Adina Meyers

Pădurea clienților Barlinek a crescut cu peste 45.000 de copaci, în urma acțiunii ”Plantăm fapte bune în România” – 2017

Adina Meyers

Ce aduce stilul nordic în gama de cuiere de perete

Adina Meyers