Cu totii ne dorim ca, din cand in cand, sa mai aducem niste schimbari in ceea ce priveste aspectul locuintei noastre. Dupa un anumit interval de timp design-ul locuintei noastre incepe sa devina monoton, iar motivul este unul cat se poate de evident: ne obisnuim cu el, nu mai exista acel element de „wow” prezent la inceput. Deci cateva modificari din cand in cand, care sa aduca ceva nou design-ului, sunt mereu binevenite.

Nu, asta nu inseamna ca o sa redecorezi anual si vei baga foarte multi bani in asta. Din contra. Sunt cateva trucuri prin intermediul carora poti sa schimbi rapid aspectul unei incaperi cu un efort minim din punct de vedere financiar. Pana la urma stii cum se spune: lucrurile marunte sunt cele care intr-adevar fac diferenta. Vom vorbi mai multe despre ele in randurile urmatoare. O sa vezi cat de simplu e sa aduci o schimbare care iti va imbunatati buna dispozitie.

Dupa cum am repetat de nenumarate ori si dupa cum auzim peste tot, lumina este cea care isi poate pune cel mai mult amprenta asupra design-ului interior. Asadar, un prim lucru pe care il putem face pentru a aduce o schimbare de decor este reprezentat de amplasarea unui corp de iluminat intr-o zona care pana atunci a stat in intuneric. La fel de bine putem sa schimbam candelabrul cu unul mai… colorat, lucru care va atrage atentia spre partea de sus a camerei.

O schimbare la fel de notabila poate fi adusa prin simpla schimbare a covorului. Fie ca vorbim de o culoare diferita ori de alte modele, cu siguranta o sa simti ca aspectul camerei tale este unul proaspat. Folosirea huselor de diferite culori este de asemenea o solutie la care merita sa apelam pentru a aduce un strop de culoare locuintei noastre. Pentru un efect maxim e de preferat ca acestea sa fie in ton cu draperiile

Daca tot am adus in discutie draperiile, ele sunt o alta varianta prin care sa aducem un aer proaspat in casa. Putem sa le inlocuim pe cele deja existente cu unele care au un model diferit, o alta culoare ori ambele. Acest lucru este valabil si in ceea ce priveste perdelele. Costurile sunt unele minime aici, mai ales daca stim cum sa folosim o masina de cusut, situatie in care, practic, le putem confectiona chiar noi.

Toate aceste solutii mentionate mai sus sunt unele care ne vor face sa scoatem o suma foarte mica de bani din buzunar. Exista desigur si situatia in care avem la dispozitie un buget mai generos, iar aici putem spune ca avem o libertate maxima de alegere. Practic sunt atat de multe noi elemente pe care le putem introduce in decor incat limita este imaginatia noastra – desigur, asta nu inseamna ca nu vom mai tine cont de integrarea acestora in decorul deja existent. In aceasta categorie putem adauga niste lampadare, tablouri, noi obiecte de mobilier, iar exemplele pot continua.

Related posts

Tapetul – o soluție potrivită pentru o decorare fermecătoare a locuinței tale

Adina Meyers

Casa ca o simfonie de culori

Adina Meyers

Cuvertura – un accesoriu care te poate ajuta sa ai un dormitor fermecator

Adina Meyers