LifeStyle

Si animalul tau de companie are nevoie de confort

Cine a spus ca nu te poti bucura de o casa amenajata armonios si elegant, care in acelasi timp sa ofere si intregul confort de care are nevoie animalul tau de companie? Multe persoane inainte de a adopta un animalut se gandesc ca vor fi nevoiti sa faca niste sacrificii din punct de vedere al designului astfel incat sa se poata bucura de confort. Gresit. Putem foarte bine sa pastram designul actual al apartamentului, atat timp cat aducem niste modificari usoare.

Care este primul sfat pe care noi ti-l oferim? Sa eviti sa apelezi la lucruri scumpe. Animalele nu prea stiu cum sa aiba grija de lucrurile noastre, asadar mai ales in ceea ce priveste covoarele noi suntem de parere ca e bine sa stam la distanta de cele scumpe, deoarece oricum o sa fii pus in situatia sa le schimbi destul de des.

In ceea ce priveste covoarele noi iti mai recomandam sa le alegi pe cele cu fire scurte, deoarece vor fi mai usor de curatat si mult mai greu de destramat. Poti chiar sa optezi pentru unele de o culoare mai inchisa, in acest fel petele fiind mult mai greu de observat, lucru valabil si in ceea ce priveste parul.

Rezistenta lucrurilor din casa ta trebuie sa te priveasca de asemenea. Nu conteaza ca vorbim de covoare, draperii, podele sau chiar obiecte de mobilier. E bine sa te asiguri ca acestea sunt facute din niste materiale cat mai rezistente, astfel incat sa nu fie prada usoara pentru noul tau animal de companie.

Un animal de companie se simte mult mai bine atunci cand are un spatiu doar al lui. Asadar, urmatorul sfat pe care noi ti-l dam in pregatirea casei pentru venirea noului tau prieten din lumea necuvantatoarelor priveste amenajarea unei zone care sa fie folosite doar de acesta. E bine sa aiba patul lui si sa stie chiar de la inceput acest lucru, astfel sa nu fie tentat sa doarma in pat cu voi (nu este foarte igienic acest lucru).

Sa nu uitam nici de amenajarea unor spatii de depozitare pentru lucrurile sale. Este bine sa fie toate depozitate in acelasi loc, la indemana, astfel incat sa nu fii nevoit sa cauti prin toata casa dupa ele (mai ales dupa lucruri precum lesa – in cazul unui caine – si carnetul de sanatate, pe care trebuie sa le iei cu tine atunci cand il scoti la plimbare).

Ne indreptam acum atentia catre canapele, iar aici lucrurile sunt destul de simple: opteaza pentru cele dehusabile. Asta pentru ca in acest fel nu o sa fii nevoit sa iti schimbi canapeaua dupa doar cateva luni. Pe piata poti gasi cu usurinta destul de multe modele care pun la dispozitie huse rezistente la patare si spalari repetate, concepute special pentru animale. Ele te vor ajuta de asemenea sa protejezi canapeaua de parul animalutului tau, care mai ales in anumite perioade din an poate deveni chiar problematic.

Related posts

Millstick.ro te premiaza cu un sticker de perete! Afla cine sunt castigatorii!

Adina Meyers

De ce este important să păstrăm curățenia la locul de muncă?

Adina Meyers

Pe 19 septembrie incepe cel mai mare eveniment de mobila din Romania – Targul international de mobila, echipamente si accesorii BIFE-SIM

Adina Meyers