Amenajari Interioare

Sfaturi utile pentru alegerea corpurilor de iluminat

Iluminarea locuintei reprezinta cel mai important pas pe care tu trebuie sa il faci atunci cand iti amenajezi locuinta. De ce? Pentru ca nu de putine ori modul in care este iluminata casa noastra ea poate sa fie mai primitoare sau nu. Trebuie asadar sa tinem cont de mai multe sfaturi atunci cand vine vorba de corpurile de iluminat spre care ne indreptam atentia.

Retine faptul ca nu o sa optezi pentru aceleasi corpuri de iluminat pentru fiecare incapere in parte din locuinta ta. Luminile alese pentru hol nu vor fi aceleasi cu cele din baie, iar corpurile de iluminat din dormitor vor fi diferite de cele care vor fi amplasate in incaperile anterior mentionate. Asta deoarece fiecare are un rol diferit, iar noi trebuie sa jonglam cu lumina calda si rece pentru a obtine efectul dorit.

Fiecare incapere va avea o lumina specifica si unica. De exemplu, pentru un dormitor nu vei alege niciodata corpuri de iluminat care sa dea o lumina rece, deoarece ea nu este una potrivita pentru o incapere in care dorim sa ne relaxam si sa ne odihnim. Cel mai bine aici este sa se opteze pentru o lumina calda, cea care ne va relaxa si va favoriza inclusiv aparitia somnului. De cealalta parte, pentru un birou, o sa optezi pentru lumina rece, cea care te va mentine alert si iti va creste productivitatea, ea fiind si cea care se apropie cel mai mult de lumina naturala a soarelui. Tot lumina rece este potrivita pentru holuri si bai.

Un alt sfat pe care ti-l putem da este sa renunti la a privi corpurile de iluminat ca avand doar un rol functional. Au apus de mult acele vremuri, acum accentul incepand sa cada din ce in ce mai mult pe rolul decorativ pe care il pot oferi. Daca stim cum sa le includem in amenajarile interioare, atunci vom obtine o atmosfera cat se poate de placuta si relaxanta, care ne va reincarca bateriile pentru urmatoarea zi.

Au inceput sa fie din ce in ce mai populare spoturile de lumina, iar asta pentru ca ele sunt foarte practice, putand fi folosite si pentru o iluminare completa a unei incaperi. Daca ne hotaram sa le folosim trebuie sa tinem cont si de locul in care le amplasam. De exemplu, pentru o bucatarie, spoturile de lumina vor fi amplasate astfel incat sa ofere cat mai multa lumina acolo unde avem cea mai mare nevoie de ea (adica deasupra aragazului).

Baia este o alta incapere in care corpurile de iluminat joaca un rol important in obtinerea unei anumite atmosfere. De exemplu, daca vrei sa te relaxezi aici atunci o idee buna este sa iti indrepti atentia catre corpurile de iluminat decorative cu lumina mai calda si difuza. O alta alegere buna poate fi reprezentata si de veiozele mici pe care le vei pune pe perete. Ai de unde alege, trebuie doar sa cauti putin. Mai trebuie sa tii cont si de faptul ca cea mai luminata zona in baie trebuie sa fie cea de deasupra oglinzii.

Related posts

Cuvertura – un accesoriu sic

Adina Meyers

Scapa de aglomeratia de cabluri si aparate din casa. Afla cum sa integrezi discret tehnologia in locuinta ta

Adina Meyers

Un conac bucovinean modern

Adina Meyers