Practic

Sfaturi si trucuri care sa te ajute sa oferi personalitate locuintei tale

Stii cum se spune, o casa fara personalitate nu se deosebeste foarte mult de o camera de hotel, ceea ce inseamna ca nu vom fi capabili sa simtim acea caldura a caminului dupa care tanjim cu totii. Este asadar de preferat sa ne punem amprenta asupra designului locuintei noastre si sa nu lasam totul la voia intamplarii.

Nu am fost niciodata fani ai amenajarii unei locuinta in functie de preferintele „maselor”, a celor care ne inconjoara. Asta pentru ca, la sfarsitul zilei, noi vom fi cei care contam. Asadar de ce sa nu adaugam un strop de personalitate? De ce sa nu facem astfel incat sa simtim din plin caldura caminului nostri? Despre asta vom discuta mai multe in randurile urmatoare.

Un prim pas pe care noi trebuie sa il facem este sa realizam ca prin folosirea mobilierului, a perdelelor si a draperiilor putem obtine niste rezultate superbe si pline de personalitate, precum si sa dam tonul unei atmosfere relaxante. Desigur, trebuie sa petrecem putin timp pentru a fi siguri ca am ales cum trebuie, dar cu siguranta va merita. Cu ajutorul acestora poti sa obtii un stil care sa fie adecvat personalitatii si stilului tau de viata (pana la urma asta inseamna a adauga personalitate casei tale). Desigur, ele sunt elementele de baza, avand multe alte alternative la dispozitie.

O modalitate foarte practica si usoara de pus in aplicare pentru a conferi spatiului in care locuim un plus de personalitate este prin scoaterea in evidenta a pasiunilor noastre. Fiecare dintre noi avem un hobby sau chiar mai multe, ele fiind cele care ne definesc si ne fac sa fim ceea ce suntem. Nu ai asadar nici un motiv sa nu le scoti in evidenta, mai ales in propria ta casa.

Nu conteaza daca esti un fan al artei sau muzicii, daca iti place foarte mult sa citesti sau sa vanezi, daca esti colectionar de anumite obiecte rare si asa mai departe. Vei gasi cu siguranta o metoda prin care sa scoti in evidenta aceste pasiuni (de exemplu prin amenajarea unei biblioteci plina de carti sau un raft cu albumele tale preferate de arta).

Folosirea spatiului liber pus la dispozitie de perete poate fi de asemenea utila in obtinerea unei personalitati unice locuintei tale. Aceasta metoda este si una foarte rapida pe care o putem pune in practica imediat. Practic tot ce trebuie sa facem este sa punem aici tablouri, fotografii sau alte elemente decorative. Putem crea suporturi pentru flori (care nu aduc doar un puternic impact estetic, ci imbunatatesc si calitatea aerului pe care il respiram) sau chiar atasa rafturi pentru carti, albume de arta, trofee si multe altele.

Corpurile de iluminat ne ajuta si ele in procesul de redecorare, mai ales daca stim cum sa le imbinam cu restul incaperii. Cu ajutorul lor putem produce anumite stari specifice, dar si sa dam nastere la un adevarat festival de tonuri, umbre si lumini care sa ne bucure privirile de fiecare data.

Related posts

Bucatarii timeless

Adina Meyers

Aranjarea mesei – rustic în culoarea mov

Adina Meyers

Amenajare care „creste” odata cu copilul. Partea I

Adina Meyers