Amenajari Interioare

Sfaturi privind alegerea celui mai bun patut pentru bebe

Pentru un bebelus, calitatea patutului este foarte importanta pentru a-l ajuta sa se odihneasca corespunzator (lucru recomandat in aceasta perioada in care corpul sau este in plina dezvoltare), dar si pentru siguranta sa atunci cand nu suntem  in camera lui. Asadar e bine sa ne asiguram ca nu cumparam primul patut iesit in cale, fara a face o minima documentare legata de lucrurile la care trebuie sa fim atenti.

Patutul, daca este ales asa cum trebuie, ne va permite sa lasam copilul nesupravegheat pentru perioade mai lungi de timp, acesta fiind in deplina siguranta, iar daca alegem exact modelul perfect pentru copilul tau, atunci acesta se va bucura de cel mai bun somn si il vei auzi foarte rar plangand. Unde mai pui ca patutul va fi folosit de acesta in urmatorii 2, 3 sau chiar 4 ani, deci achizitie e bine sa fie durabila in timp.

Pentru inceput, e bine sa ai in vedere anumite lucruri valabile in orice situatie atunci cand vine vorba de alegerea unui patut, indiferent de care este tipul acestuia. Mai exact, un patut trebuie sa aiba colturi rotunjite si netede, acest lucru fiind important pentru sanatatea copilului tau. Nu trebuie sa uitam nici de stabilitate, asadar asigurate ca nu exista parti mobile care ii pot face rau bebelusului. Evita pe cat posibil un model care sa vina cu parti detasabile, iar in ceea ce priveste gratiile, acestea trebuie sa aiba o distanta intre ele exacta (NU mai mare de 6,5 centimetri), astfel incat sa nu existe riscul de a ramane blocat acolo in incercarea de a „evada”.

In ceea ce priveste salteaua, alegerea ei e bine sa fie facuta tot in momentul in care cumparam si patutul, pentru a o putea „testa” la fata locului. E recomandat ca salteaua sa se potriveasca perfect cu patutul tau si sa nu lase spatii libere, care pot duce la accidentarea celui mic sau chiar sufocarea sa in cazul in care copilul foarte mic va cade aici.

Acestea au fost practic lucrurile de baza la care tu trebuie sa fii atent. Ce alte aspecte va trebui sa le mai ai in vedere? Tipul de patut pe care il vei alege este important, iar aici tu ai de ales dintre un patut clasic, din lemn (acesta este cel mai cautat in momentul de fata – noi recomandam sa alegi pentru un model rezistent, din lemn masiv), un patut pliabil (majoritatea acestora au un schelet metalic, iar husa este dintr-un material textil – fiind usor de depozitat si transportat, pentru acestea opteaza familiile care sunt mereu pe drumuri, care au nevoie de mobilitate), un patut transformabil (care se transforma usor intr-un pat normal, ideal atunci cand copilul tau creste), patutu de tip baldachin sau un patut suspendat (aduce marele avantaj de a se putea legana singur copilul).

Poate fi avuta in vedere si prezenta rotilor, lucru care va permite mutarea mult mai usoara a patutului dintr-un loc in altul al camerei sau chiar intr-o alta camera. In cazul in care optezi pentru un patut care sa vina la pachet cu roti, atunci afla ca acestea e de preferat sa fie unele metalice, iar obligatorie trebuie sa fie prezent si un dispozitiv de blocare a rotilor, pentru ca patutul sa nu „plece” singur la plimbare.

Related posts

De vanzare: Vila monument istoric in Bucuresti

Adina Meyers

Bucură-te mai mult timp de tehnologia din casa ta: cum să întreții corect 3 aparate esențiale

Adina Meyers

Pernele decorative, accesoriul perfect pentru o casa ingrijita

Adina Meyers