Amenajari Exterioare

Sfaturi pentru intretinerea gazonului toamna

Cel mai probabil te-ai saturat deja de intregul proces de intretinere a gazonului din timpul verii si abia ai asteptat venirea toamnei pentru a o lasa mai moale. Cu toate acestea, sa stii ca sfarsitul verii nu inseamna ca scapi complet de ingrijirea gazonului. Partea buna este ca lucrarile pe care tu trebuie sa le faci nu mai sunt chiar unele care sa iti ocupe foarte mult timp.

Toamna este anotimpul perfect pentru a planta noi seminte de gazon in zonele in care firele de iarba s-au rarit foarte mult sau au fost afectate de traficul intens, dar si pentru a fixa si mai bine firele de iarba care sunt deja crescute. Sa nu uitam nici de hranirea lor pentru a trece cu bine de sezonul rece care urmeaza sa vina.

In timpul verii tind sa apara zone in care iarba se rareste foarte mult sau chiar dispare, lucru datorat atat traficului intens (mai ales daca este o zona prin care trec multe persoane zilnic sau se joaca copiii) dar si temperaturilor ridicate. Toamna este momentul perfect sa plantezi noi seminte de gazon, dupa ce te-ai asigurat ca ai hranit corespunzator solul pentru a avea garantia ca iarba se va dezvolta normal si sanatos.

Tot in timpul toamnei este recomandat sa setezi masina de tuns iarba astfel incat firele de iarba sa aiba o inaltime de aproximativ 5 centimetri (poate chiar mai putin). Ideea e ca firele de iarba scurte nu au nevoie de foarte multa energie pentru a obtine nutrientii din sol, iar in timpul iernii acest lucru este foarte benefic. De asemenea, nu lasa ca frunzele cazute din copaci sa se adune foarte mult pe gazon, deoarece acestea il pot afecta pe termen lung. Aduna-le in mod regulat.

Pentru un gazon sanatos este necesara si o hranire corespunzatoare. In momentul in care temperaturile se apropie tot mai mult de 0 grade Celsius iarba are mare nevoie de nutrienti pentru a se mentine sanatoasa si a trece cu bine de iarna.

 

Related posts

Cum sa iti amenajezi o gradina intima

Adina Meyers

Amenajarea camerei de oaspeti pentru confortul lor

Adina Meyers

Martie, luna in care gradina este readusa la viata

Adina Meyers