Amenajari Interioare

Sfaturi pentru amenajarea biroului la mansardă

De cât timp nu ai mai urcat în podul prăfuit și îndesat cu tot felul de obiecte nefolositoare? A venit momentul să-l privești cu atenție și să descoperi adevăratul său potențial: faptul că îl poți transforma în cea mai plăcută și utilă încăpere a locuinței tale.

Din lipsă de spațiu sau din dorința de amenajare a unei zone din casă care să-ți ofere mai multă liniște și intimitate, podul casei poate fi transformat, în funcție de dimensiuni, într-un apartament de invidiat la mansardă sau poate un living, o bucătărie, un dormitor pentru copii sau chiar biroul tău de acasă sau atelierul de lucru. Pentru cât mai multă inspirație, îți prezentăm în galeria foto exemple de amenajări reușite ale acestuia din urmă, precum și mai multe sfaturi utile.

Puterea albului

Lasă puterea și puritatea albului să predomine în amenajare. Pereții și podeaua vor reflecta și mai mult lumina naturală și vor amplifica senzația de mai mult spațiu. Alege și podeaua într-o nuanță caldă, deschisă, iar efectul este garantat.

Sfatul nostru: oricât spațiu suplimentar disponibil ai avea, utilizează-l la maxim și iluminează-l corespunzător.

Lumină naturală, adică sănătate

În mod special, in biroul de la mansardă, vei avea nevoie de cât mai multă lumină naturală pentru studiu sau pentru activitățile care necesită concentrare, lumina naturală având efecte benefice dovedite prin studii de specialitate. Așadar, nu subestima niciodată importanța ei în casa ta: ea îmbunătățește starea ta și face ca ziua să pară mai lungă. Ferestrele VELUX care urmează planul acoperișului te vor încânta pentru că aduc cu 200% mai multă lumină naturală decât clasicele lucarne.

Sfatul nostru: stai aproape de fereastra VELUX în timp ce lucrezi. Aerul proaspăt și lumina naturală din abundență te vor impulsiona și vei deveni mai productiv. 

Unghiurile atipice

Folosește în folosul tău formele neregulate ale pereților. Adaptează mobilierul, spațiile de depozitare sau rafturile pentru cărți acestor forme, iar astfel vei câștiga un efect vizual organizat și ordonat, cum trebuie să fie într-un birou. Personalizează doar unul din pereții înclinați, fie print-un tapet în două culori, fie prin cărămidă aparentă. Efectul: atmosfera va deveni mai primitoare.

Mobilierul de birou, strict necesar, se va completa cu succes prin elemente decorative c amplasate pe podea, care nu dau spațiului efectul de “ încărcare”: perne decorative, pufuri. Ele sunt utile pentru momentele de relaxare de după studiu sau în pauzele pentru destindere.

Decorează cu ajutorul rulourilor

În biroul sau în atelierul tău de lucru, rulourile sunt o parte integrantă care ajută la crearea decorului perfect și a climatului interior optim. Rulourile pentru ferestrele VELUX vor aduce culoare întregii amenajări prin note vesele și dinamice. Mai mult, pentru a beneficia cât mai mult de acest spațiu dinamic, cu ele poți filtra lumina, poți să faci întuneric total când ai nevoie sau poți să beneficiezi de intimitate, adică de ambianța și confortul dorit.

Vezi mai multe exemple de amenajare și inspira-te pe velux.ro. Urmărește noutățile pe facebook.com/velux.  

Related posts

Cum poti sa iti pregatesti casa pentru o petrecere

Adina Meyers

Romantism si eleganta pentru camera ta

Adina Meyers

Amenajare “a la francaise”

Adina Meyers