LifeStyle

Sfântul Ioan al Crucii – O tâlcuire despre noaptea întunecată a sufletului

Editura Herald şi Librăria Humanitas Constantin Noica din Sibiu (Strada Nicolae Bălcescu, nr.16​) au plăcerea să vă invite miercuri, 17 octombrie 2018, ora 18.00, la evenimentul Sfantul Ioan al Crucii – O tâlcuire despre noaptea întunecată a sufletului, eveniment cultural ce se înscrie în seria întâlnirilor cu cititorii din cadrul campaniei „Te aşteptăm în librărie” organizată şi în acest an de către Editura Herald.

 

Ce este despătimirea şi cum se ajunge la ea?

Ce reprezintă această carte pentru spiritualitatea creştină? Care este mesajul ei esenţial?

 

De ce este Sfântul Ioan al Crucii un mare mistic creştin?

 

Iată întrebări la care, cu siguranţă, vom găsi răspunsuri pe parcursul unei seri pe care ne-o dorim specială.

 

Vom discuta pe marginea unei noutăţi editoriale de excepţie, apărută în colecţia Spiritualitate Creştină, la Editura Herald: Noaptea întunecată de Sfântul Ioan al Crucii, alături de invitaţii noștri: pr. conf. univ. dr. Constantin Necula şi pr. Marco Secchi, reprezentantul Ordinului Carmelitanilor Desculţi din România, personalităţi marcante care vor împărtăşi publicului sibian informaţii foarte utile regăsite în paginile acestei cărţi. Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

„Izvoare ale unei mari bucurii de lectură și cunoaștere a unei mistici cu totul speciale, dar legată de efortul carmelitanului de a defini întâlnirea cu Hristos, Dumnezeul Întrupat în Om. De ceva vreme o nouă ediție românească ne chemă la lectură. Sub titlul Noaptea Întunecată, apare la editura Herald (București, 2018, 238 pg.) în traducerea Ricardei Maria Terschak (seculară din ordinul Carmelitanilor Desculți), una dintre cele mai frumoase descrieri ale minții lui Dumnezeu în căutarea Acestuia. Motivele recomandării unei astfel de fericite lecturi țin de hermeneutica propusă de autor clipelor grele, de deznădejde și pripas, de fragilitate, în care Dumnezeu nu se lasă nedescoperit. Acest parcurs este propus, fără egal, de Ioan al Crucii. O tâlcuire de sine a sufletului însetat după Dumnezeu. Un Dumnezeu însetat de căutarea noastră.”

                                                                                                                                       Părintele Constantin Necula

 

„Unde este Dumnezeu? Nu-L vad, nu-L simt: totul este întuneric ca noaptea. Dar prin această experienţă a Nopţii, sufletul însetat de Dumnezeu este condus la minunată lumina a chipului divin. ”

                                                                                                                                       Părintele Marco Secchi

 

 

De-a lungul celor zece ediții derulate până în prezent, campania națională „Te așteptăm în librărie” a pornit de la ideea repoziționării acestui centru cultural (librăria) ca un element activ în viața omului contemporan, încercând să evidențieze rolul librarului ca formator de opinie si mediator cultural între editură si cititor.

În perioada 1 august – 1 noiembrie 2018, Editura Herald împreună cu librăriile partenere, ne oferă nouă, cititorilor, şansa de a redescoperi importanţa lecturii şi modul în care cărțile ne pot influenta evoluţia prin intermediul ideilor, conceptelor şi teoriilor transmise de cele mai importante personalități ale istoriei, tradiţiilor şi culturii universale.

„Cărți deschise pentru minți deschise” este invitația noastră pentru a considera lectura ca un instrument de învățare, o sursă inepuizabilă de idei, inspirație și înțelepciune. Pentru că suntem împreună în căutarea celor mai relevante răspunsuri la întrebările fundamentale ale umanităţii, am adus pe rafturile librăriilor o colecție de 30 de lucrări inovatoare, care pot deschide în mintea cititorilor noi perspective ale gândirii.

Related posts

Poveşti cu o pisică roşie şi alte reverii

Adina Meyers

Petreceri tematice pentru fiecare sarbatoare

Adina Meyers

Curatenia – prioritatea numarul 1 pentru o viata sanatoasa

Adina Meyers