Amenajare living Practic

Semineurile decorative nefunctionale – o solutie interesanta de design

Atunci cand vine vorba de decorarea locuintei noastre avem foarte multe optiuni la dispozitie. Multe dintre elementele de decor sunt si foarte practice, in sensul ca ne putem folosi de ele si pentru altceva in afara de infrumusetarea unei anumite incaperi. Sunt insa si unele care au doar un rol pur estetic, iar in aceasta categorie intra semineurile decorative nefunctionale despre care vom discuta mai multe in randurile urmatoare.

De regula apelam la seminee nu doar pentru ca arata foarte bine, ci si pentru ca ne ajuta sa ne incalzim locuinta. Pe langa cele clasice, printre cele mai cautate sunt semineele electrice, iar asta pentru ca aduc o serie de avantaje. Tehnologia a evoluat foarte mult in ultima perioada, iar in prezent flacarile si sunetul acestor modele sunt foarte realiste. Pe scurt, iti va lua ceva timp pana sa iti dai seama ca totul este artificial.

Pe piata putem gasi insa si o a treia categorie de seminee, fiind vorba mai exact de semineele decorative nefunctionale. Acestea pot fi cumparate din magazinele de profil din Romania, fie le putem face chiar noi (nu e foarte complicat, mai ales daca avem ceva indemanare si imaginatie). Ele pot fi amplasate cu usurinta chiar si in sufrageria unui apartament de dimensiuni mai mici; asadar sunt foarte practice.

Exista persoane care nu vad utilitatea unui astfel de semineu. De ce? Pentru ca el nu ofera caldura si ocupa un spatiu care, cel mai probabil, putea fi folosit intr-un alt mod, poate mult mai functional. Daca stii insa cum sa le alegi si sa le pui in valoare, atunci o sa observi ca rezultatele vor fi unele care te vor face sa spui „de ce nu am ales un semineu decorativ mai devreme?”. Despre cum ne putem folosi de acesta vom discuta mai multe in randurile urmatoare.

Depozitarea unor obiecte in spatiul din interiorul unui semineu poate reprezenta o idee numai buna de pus in practica. Poti pune aici colectia ta de reviste, care va arata foarte bine in acest loc. La fel de bine putem opta chiar si pentru mici obiecte de arta (statuete) sau, de ce nu, o combinatie intre cele doua.

Tot in aceasta zona putem sa punem niste lumanari pe care sa le aprindem atunci cand vrem sa creem o anumita atmosfera. Putem spune ca va fi oferita senzatia unui semineu adevarat. Lumanarile pot fi chiar unele parfumate, lucru care va amplifica si mai mult o atmosfera relaxanta sau romantica.

Chiar si valizele pot sa stea fara probleme aici. In functie de cromatica lor pot chiar sa reprezinte o pata de culoare care sa infrumuseteze si mai mult incaperea. Avantajul acestor valize este reprezentat de faptul ca, pe langa „pata de culoare” ele mai pot fi folosite si ca niste spatii de depozitare. Foarte tare, nu-i asa?

Noi suntem de parere ca cel mai bine este sa iti lasi imaginatia libera, deoarece cu siguranta vei gasi ce sa faci cu acest spatiu. In cazul in care te-a lasat balta imaginatia atunci nu trebuie sa iti faci griji, deoarece online-ul reprezinta o sursa nesfarsita de inspiratie.

Related posts

Te interesează să construiești o casă sau să realizezi o amenajare interioară?

Adina Meyers

3 lucruri pe care să le înlocuiești în casa înainte să se strice de tot și să te bage în „faliment”

Adina Meyers

Masina de spalat vase – avantaje și dezavantaje

Adina Meyers