Solutii Constructive

Secretul unui dressing corect amenajat

In fiecare casa sau apartament, hainele isi au locul lor bine stabilit in dulapuri si dressing-uri incapatoare, pentru a ne facilita alegerea tinutei potrivite in functie de momentul zilei si de activitate. Dotate cu sertare, umerase, cutii si alte suporturi, randurile aliniate de bluze, rochii, camasi si costume isi asteapta randul la purtat in fiecare anotimp.

Trecand peste detaliile legate de depozitare, un dressing util si corect amenajat ar trebui sa contina un spatiu alocat pentru probare si evaluare, de fiecare data amplasat in vecinatatea unei oglinzi generoase. Un aspect omis de multe ori in perioada de amenajare, dar esential atunci cand evaluam o tinuta, este legat gradul de iluminare din interior, care poate sa deformeze imaginea din oglinda. Unghiul din care vine lumina si tipul luminii (artificiala sau naturala) pot deforma modul in care aratam intr-o tinuta.

Desi poate parea o fantezie, dressing-urile intunecoase, care nu sunt dotate cu ferestre, ci proiectate ca anexe ale altor incaperi, pot beneficia de propria sursa de lumina naturala pe perioada zilei.

Solutia moderna, cu un design atractiv se numeste tunel solar – un produs inovator oferit de VELUX, care ilumineaza natural spatiile interioare de dimensiuni mici, in care nu se pot monta ferestre (holuri, bai, scari interioare, camere fara pereti exteriori).

Tunelul este pe cat de simplist, pe atat de uluitor in ceea ce priveste efectul produs. Profilul exterior discret al tunelului, similar cu cel al unei ferestre de mansarda, se potriveste pentru montajul pe orice tip de invelitoare. Lumina care patrunde prin acesta este condusa printr-un tub reflectorizant si difuzata in interior printr-o aplica, aceasta fiind de fapt singura parte vizibila a tunelului. Pentru pasionatii de design, o aplica avangardista, semnata de celebrul designer Ross Lovegrove, este disponibila.

Tunelul solar VELUX este o solutie de iluminat sanatoasa si economica. Pentru a alege corect produsul potrivit in cazul locuintei tale, trebuie sa ai in vedere distanta intre plafon si sipca de sustinere a invelitorii. Daca distanta nu depaseste 1.5 m, alege tunelul solar cu tub flexibil. Daca distanta ajunge la maximum 6 m, este potrivit un tunel solar cu tub rigid. Mai mult, poti afla cata lumina naturala ar putea aduce un tunel solar in casa ta, testand aplicatia Calculator LUX, disponibila pe velux.ro. Calculatorul de lumina va genera un raspuns personalizat in functie de orientarea pe acoperis a tunelului, furnizand numarul si tipul de tunele potrivite, precum si cantitatea de lumina naturala adusa.

Daca intr-o zi innorata, un tunel solar VELUX genereaza atata lumina naturala cat traditionalul bec de 60W, gandeste-te cata lumina poate sa aduca intr-o dupa-amiaza insorita! Testeaza-l si tu accesand aplicatia Calculator de lumina disponibila pe velux.ro.

 

 

Related posts

Alegerea corecta a solutiei de incalzire

Adina Meyers

Daikin lansează un nou aparat de aer condiționat din gama premium: Stylish – elegant la exterior, inteligent în interior

Adina Meyers

Tendințe în construcția ansamblurilor rezidențiale pentru finalul anului 2018

Adina Meyers