Practic

Scarile si rolul lor in depozitarea diverselor lucruri

Dintr-un element strict functional, scarile au fost transformate in obiecte de decor spectaculoase prin designul inovator. Mai mult chiar, in prezent, scarile joaca si un rol practic suplimentar, cel de depozitare.

De multe ori nu gasim loc suficient pentru depozitarea lucrurilor pe care le avem, prin urmare, raman imprastiate peste tot in casa, creandu-se un haos complet. Solutia o reprezinta gasirea unor noi spatii de depozitare in interiorul locuintei.

Folosirea scarilor ca spatii de depozitare nu este un concept nou, insa noua ar putea fi modalitatea de stocare a lucrurilor in interiorul scarilor. De exemplu, scara insasi ar putea reprezenta un corp de mobilier care se dezvolta pe verticala (vezi galeria foto). De asemenea, in spatiul de sub scari ar putea fi integrat un corp de mobilier cu sertare mici, in care sa fie pastrate toate maruntisurile. In acest fel, te vei bucura de o casa mai ordonata si aerisita.

O alta modalitate de utilizare a scarilor este transformarea lor in biblioteci. Cartile pot fi asezate in rafturile montate pe peretele de langa scara si in rafturile create sub scara. In acest caz, nu iti mai ramane decat sa adaugi o masuta si un fotoliu (sau doua scaune) si vei obtine un loc confortabil pentru lectura si relaxare.

Daca scara de acces la etaj este situata in apropierea bucatariei, foloseste spatiul de sub scara pentru incorporarea aparatelor electrocasnice, cum ar fi masina de spalat rufe sau frigiderul. In cazul in care spatiul este prea mic pentru depozitarea lor, confectioneaza cateva rafturi pentru pastrarea vaselor si ustensilelor de bucatarie.

Speram ca imaginile din galeria foto sa te inspire.

Sursa foto: http://www.pinterest.ro

 

 

Related posts

Today’s mood: so British! Girls’ room ideas

Adina Meyers

Temperatura si umiditatea in camera celui mic

Adina Meyers

Ce ar trebui să știi înainte să-ți renovezi casa

Adina Meyers