Home

Scapa de condens cu sistemele automate de ventilatie

Aparitia condensului pe suprafata ferestrelor, pe pereti sau pe podea, este un fenomen frecvent, mai ales in sezonul rece, cand ferestrele stau inchise. Procesul este unul cat se poate de normal pentru ca aerul din casa contine o anumita cantitate de umiditate, sub forma de aburi, care apar din diverse surse: de la gatit, de la baie, de la caladura si inclusiv de la respiratia noastra. Insa, condensul vine la pachet si cu alte probleme, determinand formarea igrasiei, a mucegaiului si deterioararea climatului din locuinte.

Condensul pe ferestre apare atunci cand termperatura suprafetei de sticla este mai mica decat temperatura aerului umed din incapere. Astfel, particulele de apa din aer, sub forma de vapori, se depun in stare lichida, ca picaturi de apa pe suprafata mai rece. Cea mai simpla si la indemana solutie pentru eliminarea condensului este aerisirea zilnica a casei, astfel incat aerul cald si umed din interior sa fie schimbat cu aerul de afara, mai rece si uscat. Insa, daca nu va incanta ideea de a deschide ferestrele chiar si in cele mai friguroase zile ale iernii, aveti la dispozitie o solutie mult mai eficienta si extrem de eleganta – sistemele automate de ventilatie GECCO (Gealan Clima Control). Astfel, are loc un schimb regulat intre aerul interior si cel exterior, fara sa fie afectat confortul termic.

Va intrebati ce este sistemul automat de ventilatie si cum se utilizeaza? GECCO este o mica clapeta inteligenta care transforma ferestrele normale in ferestre cu “climatizare”. Sistemul include o serie de componente care asigura o legatura simpla si optima intre interior si exterior, facilitand o ventilatie eficienta. In pozitia normala, clapeta sta deschisa si permite circulatia aerului, iar in conditii de vant puternic, clapeta inchide automat canalul de ventilatie si impiedica apartitia curentilor de aer deranjanti. In plus, pe langa schimbul de aer, sistemul ofera avantaje suplimentare precum filtru de polen si de praf, dar si protectie importriva insectelor.

GECCO este foarte ingenios pentru ca poate fi aplicat pe toate tamplariile Gealan, inclusiv pe cele deja montate, fara sa afecteze aspectul ferestrelor. Sistemul arata ca o fanta, care se monteaza in interiorul casei, in rama superioara a ferestrei.

Dupa ce v-am prezentat avantajele sistemului automat de ventilatie, cel mai probabil va ganditi ca acesta presupune costuri extrem de ridicate. Insa, realitatea este alta! Diferenta de pret dintre o tamplarie simpla si una cu sistem de ventilatie este foarte mica. Asadar, daca vreti sa nu mai aveti batai de cap cu umididatea din casa, cea mai buna decizie este montarea sistemului GECCO.

Chiar daca sistemul automat de ventilatie permite o aerisire regulata de baza, nu este recomandat sa renuntati la aerisirea periodica. Chiar si in anotimpul rece, deschideti zilnic ferestrele, macar dimineata si seara, pentru cel putin 5 minute. Pe langa faptul ca evitati problema condensului, contribuiti si la distrugerea virusurilor si alergenilor dezvoltati de caldura si umezeala din incapere. Tineti cont ca doar cu un schimb regulat intre aerul din exterior si cel din interior puteti asigura o clima placuta si un confort sporit al locuintei!

 

 

Related posts

Criterii de alegere a unui aparat de sudura de calitate

Adina Meyers

Românii NU vor să locuiască în casele cumpărate

Adina Meyers

Construiești mai repede cu Porotherm Profi – cărămidă șlefuită!

Adina Meyers