Grupul Saint-Gobain în România anunță reluarea producţiei la linia de vată minerală din fibră de sticlă din cadrul fabricii Isover din Ploiești

După o amplă modernizare tehnologică reprezentând o investiţie de 5 milioane de euro, linia de producţie de vată minerală din fibră de sticlă a redevenit operaţională în august după aproape doi ani de la întreruperea temporară a activității.

Au fost astfel create 50 de noi locuri de muncă directe și multe alte locuri de muncă indirecte în serviciile conexe. Saint-Gobain Isover va furniza de la fabrica din Ploiești produse și soluții destinate atât pieței naționale, cât și altor piețe din regiune, precum Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Croația, Bosnia, Macedonia, Kosovo și Albania.

“Fabrica Isover din Ploiești reprezintă un activ strategic pentru Saint-Gobain, fiind una dintre puținele fabrici de vată minerală care produce atât vată de sticlă, cât și vată minerală bazaltică. Decizia de a redeschide linia de vată minerală din fibră de sticlă se înscrie într-o strategie mai amplă a Grupului Saint-Gobain în România,  fiind generată de tendința pozitivă înregistrată de piața construcțiilor din ultimul an şi de dorința de a ne consolida angajamentul față de piața locală și regională“, a precizat Ovidiu Păscuțiu, Director General Saint-Gobain Construction Products România – Rigips şi Isover.

Linia de producţie de vată minerală din fibră de sticlă va avea o capacitate de producţie de peste 20.000 tone pe an, iar anul viitor Saint-Gobain Isover estimează că va ajunge la un număr de 170 de angajați.

Related posts

Ferestre de mansarda sau lucarne?

Adina Meyers

Noua generatie de ferestre de mansarda VELUX – ideale pentru toate bugetele si dorintele

Adina Meyers

Bucureşti, oraş artdeco

Adina Meyers