Amenajari Interioare

Romantismul, o veritabila sursa de inspiratie in design interior

Cand spui decor romantic, probabil primele lucruri care iti vin in minte sunt ideea de ambient primitor, care evita excentricitatile si este, in schimb, bine echilibrat si decorat cu ceea ce ai putea defini ca fiind bun-gust.

Paleta cromatica

Pentru a crea un interior romantic ar trebui sa ai in vedere o paleta cromatica relativ discreta. O decizie in acest sens ar putea fi cu privire la pereti si la principalele detalii arhitecturale, toate acestea ar putea fi redate in nuante deschise care, ulterior pot sa fie coordonate cu elemente care urmeaza aceeasi tendinta sau puse in contrast cu unele care sa impuna o o nota ceva mai puternica.

Motive florale

Motivele florale sunt si ele adesea asociate cu ideea de romantic. Probabil legatura se creaza cu semnificatia din spatele lor care trimite deopotriva la arome, parfum, precum si la estetica delicata. Depinde de abundenta elementelor florale pe care vrei sa le inserezi, dar chiar daca vor fi multe sau putine, pentru ambele situatii se pot gasi abordari moderne. O tapiterie cu motive florale pentru un fotoliu solid ar putea fi o optiune potrivita, mentinand astfel cantitatea la minimul necesar, dar, la fel de bine, un accent-wall luxuriant incarcat cu o multitudine de elemente vegetale si florale s-ar putea la fel de bine a fi o idee buna.

Mobilier in stil decorativ

Obiectele de mobilier in stil baroc sau roccocco vor fi fara indoiala potrivite intr-un context care se vrea romantic. Incarcatura culturala a unor astfel de obiecte se poate reflecta usor asupra mediului, facand astfel greu de ignorat contextul istoric si estetic la care face referire. E evident ca originalele unor astfel de obiecte nu sunt tocmai accesibile, ci foarte costisitoare, dar exista replici contemporane cu care ar putea fi substituite sau reinterpretari in cheie moderna, acestea din urma nu copiaza ci doar se inspira din detaliile trecutului, adecvandu-se astfel usor unui context contemporan.   

Iluminat

Iluminatul poate face o mare diferenta. In primul rand lumina ea insasi, ti-ai putea imagina un interior romantic ca fiind foarte luminos sau, doar avand marcate prin accente de lumina cateva detalii bine alese (colectia de fotografii a familiei, un tablou, o oglinda etc.). Ferestrele mari si culorile deschise ajuta, fara indoiala la a crea o lumina abundenta pe timpul zilei, dar pentru a obtine acelasi rezultat noaptea, orientarea ar trebui sa fie spre alegerea celor mai potrivite corpuri de iluminat. Pentru a contribui si mai mult la construirea interiorului romantic, acestea ar trebui sa fie obiecte solide asa cum sunt candelabrele somptuoase.

Oglinzi

Oglinzile pot veni si ele in completarea unui interior romantic. Indiferent de forma sau dimensiune ele reusesc cumva sa creeze acest tip de atmosfera. O oglinda solida, asezata pe podea va fi un puternic punct de interes in orice camera si cu cat e mai mare si mai luxurios decorata rama care o completeaza, cu atat mai bine.

Descoperiti mai multe imagini in galeria foto!

 

Aceste idei au fost oferite de echipa Gavia Concept.

website: www.gaviaconcept.com

e-mail: hello@gaviaconcept.com

www.facebook.com/GaviaConcept

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Cum sa asezati corect tablourile

Adina Meyers

Vintage in casele noastre

Adina Meyers

Accente shabby chic

Adina Meyers