Amenajare bucatarie Practic

Revolutioneaza stilul baii tale cu baterii inspirate

Confortul, intimitatea, conditiile igienice sunt rezultatul a mii de ani de schimbari in societate. Sunt multe caracteristici cum ar fi canalizarea, apa calda, trasul apei, sau ventilatia care acum ni se par lucruri normale ale baii. Desi oamenii au simtit dintotdeauna nevoia de a folosi toalete si au folosit baile pentru a se curata, a durat secole pana cand acestea au fost combinate intr-o singura incapere. Baia a avut o evolutie semnificativa din perioada Romei Antice pana in vremurile noastre. Bateriile sanitare reprezinta o inventie relativ noua. Haideti sa vedem cum poti face o alegere de bun gust in privinta acestora.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca baia a devenit in ultimii ani un spatiu din ce in ce mai important. Asta pentru ca, in primul rand, timpul petrecut aici a crescut destul de mult, fiind spatiul prielnic relaxarii la final de zi. Cu o multitudine de posibilitati de amenajare si stiluri variate, baia a capatat tot mai multa personalitate.

 

Sunt diverse mijloace de a-ti aduce un plus de culoare baii tale. Un mod interesant de a face acest lucru ar fi prin a fi atent la detalii, incluzand baterii baie care sa se asorteze cu aspectul general al baii tale. De cele mai multe ori, ele pot fi puntea de legatura dintre designul obiectelor sanitare si restul baii. Stilul, liniile sau finisajele pot imbogati cu siguranta aerul intregului ambient, dandu-i un aspect retro sau modern.

Din punct de vedere functional, ele se impart in: baterii de lavoar, baterii de cada, baterii de dus si de bideu. Cateva elemente esentiale in alegerea unei baterii de baie ar fi urmatoarele: forma bateriei, integrarea ei in ambient, inaltimea, modul de operare, dar si asortarea ei cu celelalte baterii.

Ideal ar fi sa alegi de la bun inceput un set complet de baterii care sa contina toate bateriile de care ai nevoie, de la cele de dus pana la cele de bideu.

 

Neakaisa este un brand construit din pasiunea pentru combinatia dintre frumos si util. Cu peste 6000 de comenzi in 3 ani de activitate si peste 7500 de produse disponibile din categorii variate, Neakaisa a devenit un partener de incredere ce ofera solutii complete de amenajare casa, pana la intretinere gradina si alte obiecte pentru instalatii electrice sau constructii.

 

Cele mai vechi si mai cunoscute baterii sunt cele clasice, cu robinet pentru apa rece si, separat, pentru apa calda. Locul acestora a fost luat, in timp, de bateriile monocomanda, datorita usurintei de utilizare si a economisirii de apa pe care o realizeaza. Un interes crescut prezinta si bateriile termostatice, cele cu temporizator, sau bateriile cu senzori.

Design-ul bateriilor este din ce in ce mai divers, de la stilul retro la cel cosmopolit, de la cel clasic la minimalist si pana la cele mai indraznete modele, totul depinde doar de imaginatia ta si de bugetul pe care il ai la dispozitie.

 

Cum alegem o baterie de baie?

Dincolo de partea estetica pe care o luam in considerare in alegerea bateriilor de baie, trebuie sa tinem cont de cateva aspecte practice, precum: inaltimea bateriei, materialul din care este confectionata, forma acesteia, dar si integrarea ei cu restul imaginii de ansamblu din baie, mai ales in cazul in care dimensiunea acesteia este una mica.

Conform ultimelor aparitii in materie de baterie de baie, merita amintite bateriile termostatate pentru dus si cada, cu ajutorul carora poti mentine temperatura preferata a apei. Va fi de ajuns doar o atingere de buton si te poti relaxa in voie, sub dus.

 

Tipuri de acționare a bateriilor: mono și duo comandă

Pentru pornirea robinetului există 2 variante principale: cu o singura maneta ce controleaza atat debitul de apa calda, cat si cel de apa rece, sau cu 2 manete separate, unul pentru apa rece si celalalt pentru apa calda.

Bateriile cu dubla comanda au o usoara influenta retro si sunt potrivite intr-un ambient clasic sau putin mai sofisticat. Spre deosebire de cele cu monocomanda, acestea ofera ambientului tau un aer mai elegant, insa daca luam in calcul comoditatea, bateriile monocomanda sunt mult mai usor de folosit.

 

 

Ce finisaje alegem?

Din punct de vedere al finisajelor, se pot distinge baterii cromate, argintii, aurii sau din bronz. Alegerea culorii se face tinand cont de stilul ales in amenajarea baii, de modelul si de culoarea chiuvetei, a cazii si a placilor de ceramica. Cea mai des intalnita alegere sunt bateriile cromate/argintii, intrucat sunt potrivite bailor moderne sau celor amenajate intr-un stil minimalist.

Indiferent de modelul sau cromatica aleasa, recomandarea noastra este sa alegi baterii sanitare de calitate. Este recomandat ca bateriile de baie sa fie asemanatoare intre ele, daca nu chiar parte din aceeasi gama. Fie ca este vorba doar despre bateria pentru lavoar si bateria pentru cada/dus, incadrarea lor in ambient este mult mai estetica atunci cand se tine cont de forma, sistem de comanda, culoare si stil. Toate aceste elemente trebuie sa fie un punct comun al tuturor bateriilor dintr-o baie.

 

 

 

 

 

Related posts

Aspiratorul Kirby, cel mai bun aliat împotriva acarienilor. Vezi părerile specialiștilor

Adina Meyers

3 sfaturi de stil pentru măsuța de cafea

Adina Meyers

Recuperatorul de căldură Prana – soluția ideală pentru rezolvarea problemelor cu igrasia, mucegaiul și condensul

Adina Meyers