Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Ratanul – un material potrivit pentru o mobila care exprima naturalete, dar si extravaganta

Daca iti doresti un interior cald, natural sau cu atmosfera exotica si degajata, atunci mobilierul din ratan poate fi mijlocul prin care poti realiza acest lucru.

Ratanul este o planta asemanatoare vitei-de-vie, care creste in padurile tropicale din cateva tari din Africa, Asia si Australia. De regula, are forma de lastar, cu un diametru de aproximativ 2,5 – 7,5 cm, dar poate avea si zeci de metri lungime. Ratanul este considerat una dintre cele mai rezistente esente. Spre deosebire de tija de bambus, tulpina de ratan are miezul solid, fapt care il face mult mai durabil si mai greu de rupt.

Datorita potentialului sau de a creste masiv si a structurii robuste, ratanul este utilizat pentru confectionarea cosurilor si a diferitelor tipuri de mobilier. Ratanul nu se destrama, iar acest lucru il face ideal pentru fabricarea mobilei. In plus, recoltarea de ratan este eco-friendly, deci ajuti planeta in timp ce iti decorezi casa.

Mobilierul din ratan este suficient de versatil, astfel ca poate fi adaptat la multe stiluri de amenajare. Impletitura, culorile si multe alte detalii fac diferenta intre diferitele tipuri de mobilier din ratan.

Acest tip de mobilier poate fi confectionat dupa cele mai inalte standarde de calitate si in functie de stilul actual de viata. De exemplu, o masuta de cafea, prevazuta cu spatiu pentru depozitarea revistelor sau cartilor, este cat se poate de actuala si functionala.

Pentru ca mobilierul din ratan sa fie considerat de calitate, trebuie avut in vedere nu doar materialul in sine, adica ratanul, ci si celelalte componente. De exemplu, in cazul in care canapelele sunt prevazute cu perne, acestea trebuie sa fie la fel de robuste ca ratanul in sine, adica sa nu se deformeze dupa ce sunt supuse uzurii.

Fie ca utilezi casa de la 0, fie completezi decorul cu cateva piese de mobilier noi, mobilierul din ratan ofera un look natural incaperilor, iar diversitatea modelelor de pe piata te va inspira sa il alegi pe cel potrivit. 

 

Related posts

90 mp redesenati

Adina Meyers

Casa cu terasa pe acoperis

Adina Meyers

Arhitectură mediteraneană într-un peisaj autohton

Adina Meyers