Amenajari Interioare

Radiatorul electric cu halogen sau quartz – o solutie potrivita pentru incalzirea locuintei tale

Iarna incepe sa isi intre din ce in ce mai mult in drepturi, iar noi trebuie sa ne pregatim exact asa cum trebuie, astfel incat sa nu resimtim din plin frigul de afara. Sunt mai multe solutii la care noi putem apela astfel incat sa ne putem incalzi locuinta, iar unul dintre ele este radiatorul electric cu halogen / quartz.

Incepem prin a-ti spune ca radiatoarele  sunt de mai multe tipuri. Ele pot fi cu rezistenta simpla sau cu quartz si halogen. Radiatoarele cu rezistenta simpla se numara printre cele mai cunoscute si cumparate modele in momentul de fata, iar asta pentru ca ele vin cu avantajul pretului mic. Ele se folosesc de o rezistenta metalica din aliaj de nichel si crom, iar acestea sunt capabile sa incalzeasca persoanele si / sau obiectele care se afla in imediata sa apropiere. Este o optiune buna atunci cand vorbim de o camera mica si cand stam destul de aproape de radiator – nu il recomandam atunci cand vrei sa incalzesti unifor intreaga camera.

De cealalta parte avem radiatoarele cu quartz si halogen, care vin cu mai multe imbunatatiri fata de cele despre care am discutat anterior. Si aici acestea se impart la randul lor in mai multe categorii. Cele care dau un randament foarte bun, precum si pe care noi le recomandam, sunt radiatoarele cu rezistenta inchisa intr-un tub ermetic din quartz umplut cu gaz halogen. Acestea pot sa atinga temperaturi mult mai inalte, rezultand in acest fel o eficienta mai mare in ceea ce priveste transferul termic.

Acum ca am facut o scurta trecere in revista a principalelor aspecte legate de radiatoare, trecem la o alta discutie, si anume cea legata de alegerea celor mai bune modele pentru nevoile noastre. Aici merita mentionat ca e bine sa tinem cont de mai multe aspecte inainte de a scoate banii din buzunar.

Primul lucru la care trebuie sa ne uitam este puterea si treptele de putere pe care un anumit radiator ni le poate oferi. Puterea acestora maxima nu depaseste 1600 W in majoritatea cazurilor (mai ales daca vorbim de modelele din gama de mijloc), iar noi o sa avem posibilitatea sa optam / reglam puterea in functie de nevoile noastre. E bine sa alegi un radiator care sa iti ofere posibilitatea de a opta dintre un numar cat mai mare de trepte de viteze (in mod ideal acestea sunt de 400 W, 600 W, 1200 W, 1600 W).

De ce recomandam prezenta a cat mai multor trepte de putere? Pentru ca atunci cand il pornesti il vei seta la putere maxima, dar pe masura ce se incalzeste in camera, o sa scazi treptat puterea, astfel incat temperatura sa se mentina constanta. Nu doar ca o sa creasca nivelul de confort termic, dar in acest fel o sa faci si economii la curentul eletric.

Si asa trecem la urmatorul aspect pe care tu trebuie sa il ai in vedere; este vorba de consumul pe care il are radiatorul pe care tu vrei sa il cumperi. Noi iti recomandam sa incerci sa iti indrepti atentia catre un model care sa fie capabil sa ofere o eficienta energetica ridicata, pentru ca nu iti doresti sa platesti foarte mult la sfarsitul fiecarei luni pe facturi.

Related posts

Accesoriile care pot da un plus de personalitate locuintei tale

Adina Meyers

O retragere alpină pentru a te vindeca de Covidul Lung

Adina Meyers

5 idei pentru renovarea spatiului de sub scari – partea I

Adina Meyers