Solutii Constructive

Proiectoarele LED, o solutie ieftina pentru siguranta casei

Statisticile arata ca proprietarii de locuinte individuale sunt mult mai usor victime ale furturilor din locuinte decat proprietarii de apartamente. Cu toate astea, confortul celor care locuiesc la curte este mult mai mare, asadar, oamenii aleg sa isi construiasca locuinte si sa isi asume riscuri mai mari.

Din fericire, exista o multime de solutii pentru sporirea sigurantei, incepand cu alarmele si continuand cu camerele de supraveghere video. Toate acestea pot costa destul de mult, insa exista si solutii foarte atractive din punct de vedere al costului, cum ar fi instalarea unor proiectoare LED in curte.

Cum pot oferi proiectoarele LED siguranta?

Tot statisticile arata ca locurile luminoase prezinta un interes mult mai mic pentru hoti, care sunt mereu in cautarea unor zone intunecate, unde sa nu poata fi recunoscuti.

O astfel de solutie poate sa fie mult mai complexa decat pare, in conditiile in care exista proiectoare LED cu senzor de miscare, care au dublu rol: sperie eventualii hoti si genereaza economie, luminand doar atunci cand este nevoie.

Niste proiectoare LED pentru iluminat exterior, care sunt montate corect, pot sa ofere eficienta maxima, luminand fatadele cladirilor, curtile interioare si bunurile de valoare.

Care sunt avantajele unui proiector LED?

Exista o multime de avantaje extrem de importante si de atractive, iar conform celor de la produseled.ro, urmatoarele sunt cele mai importante:

  • Vin intr-o varietate mare de putere. Se poate opta pentru variante de 10W, insa se pot achizitiona si [proiectoare mult mai puternice, de pana la 100 W.
  • Pot fi alimentate extrem de variat. Exista proiectoare LED solare, care genereaza o economie extrem de mare pe termen lung, proiectoare led de 12V, care se pot avea drept sursa de energie automobilul si proiectoare care se alimenteaza direct de la o priza normala. Optiunile sunt, asadar, perfecte pentru orice tip de nevoie.
  • Sunt economice. Pe termen lung, aceste proiectoare pot genera o economie mare de energie electrica si automat, de bani.
  • Au o durata de viata foarte mare. Un proiector LED poate sa reziste fara probleme pana la 1000000 de ore, mult mai mult decat orice alt tip de proiector.
  • Ofera posibilitatea de a directiona foarte bine lumina. Daca trebuie iluminat doar un obiectiv, lumina poate sa fie directionata extrem de bine catre acesta.

Cum se alege un proiector LED?

Exista mai multe criterii importante care pot decide daca un proiector este bun sau nu. Astfel, cei care aleg sa achizitioneze un astfel de produs trebuie sa tina cont de nivelul de luminozitate exprimat in Wati si in Lumeni, de temperatura culorii care poate sa varieze de la alb cald pana la o lumina asemanatoare cu lumina zilei si de unghiul de iluminare. De asemenea, tipul de operare poate sa fie un factor decisiv pentru achizitie, existand proiectoare cu senzor sau proiectoare cu intrerupator. Evident, cele cu senzor sunt ceva mai costisitoare, insa in acelasi timp ofera si o siguranta mai mare.

Atunci cand se opteaza pentru proiectoare de exterior este bine sa nu se neglijeze capacitatea acestuia de a rezista la intemperii si la temperaturi extreme.

Related posts

Avantaje vs. dezavantaje ale iluminatului exterior cu LED-uri

Adina Meyers

5 beneficii ale incalzirii electrice in pardoseala

Adina Meyers

Acoperisul verde te inscrie in curentul ECO

Adina Meyers