În trecut, aerisirea în interiorul caselor se făcea prin deschiderea ușilor și a ferestrelor sau prin găurile din pereți, special create în acest sens. Acest tip de ventilație, numită naturală, este încă utilizat și în prezent, fiind extrem de util în ceea ce privește împrospătarea aerului și menținerea unui nivel normal al umidității. Din păcate, nu poate rezolva și problema diferențelor de temperatură ce apar sau pe cea a calității aerului care intră în locuință.

Construcțiile moderne, pe de altă parte, întâmpină probleme din cauza materialelor din care sunt construite. Etanșeitatea creată cu ajutorul acestora fac ca nivelul de umiditate din interior să fie ridicat, facilitând astfel apariția igrasiei și a mucegaiului.

Atât pentru ventilarea locuințelor vechi, cât și pentru cele noi, sunt utilizate diverse aparate cum ar fi: ventilatoarele, aparatele de aer condiționat, hotele, sistemele de ventilație recuperatoare de căldură etc. Acestea din urmă au multiple avantaje, devenind din ce în ce mai populare în rândul celor ce doresc să aibă grijă de sănătatea lor și a familiei lor, precum și de sănătatea generală a casei.

Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură: ce este și cum funcționează?

Pe piața din România există în momentul actual două mari tipuri de sisteme de ventilație cu recuperare de căldură: cele cu schimbător de căldură din cupru și cele cu schimbător de căldură din ceramică.

Principiul de funcționare al acestora este asemănător: ele împing aerul viciat din interiorul unei încăperi afară, lăsându-l pe cel încărcat de oxigen din exterior să intre în interior, fără ca temperatura să se schimbe. Mai exact, aceste sisteme alimentează permanent încăperile cu aer proaspăt, cu temperatură optimizată.

Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură, cunoscute și sub numele de recuperatoare de căldură pentru aerisire, sunt extrem de ușor de controlat, cu ajutorul unei telecomenzi. De asemenea, se întrețin facil și, datorită designului unic, pot fi montate fără să fie nevoie de reparații și fără a provoca murdărie.

Un ventilator cu recuperare de căldură:

●   asigură circulația corectă a aerului prin locuință;

●   țin la distanță praful și alergenii;

●   înlătură mirosurile neplăcute;

●   mențin un nivel optim al aerului în interior;

●   împiedică crearea condensului și, implicit, apariția mucegaiului;

●   menține căldura în încăperi.

Prana România – cele mai moderne soluții de ventilare a locuințelor

Persoanele care caută un sistem de ventilație cu recuperare de căldură eficient își pot îndrepta atenția către produsele puse la dispoziție de către compania Prana România. Experiența vastă a acesteia asigură cumpărătorilor soluții de ventilație integrată, cu eficiență energetică mare și cu un grad sporit de confort.

Inovația adusă de Prana în acest domeniu este reprezentată de recuperatoarele de căldură care funcționează cu schimbătoare de căldură din cupru, material ce are o conductivitate termică ridicată și proprietăți antiseptice recunoscute. O echipă de specialiști se află în spatele acestor sisteme și continuă să se dedice dezvoltării și testării de noi produse, astfel încât clienții să beneficieze de produse performante, menite să asigure confortul în locuințe.

Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură de la Prana au multiple avantaje, dintre care:

  • sunt ascunse în totalitate în grosimea peretelui și pot fi montate facil, în aproximativ două ore/unitate, fără să necesite ulterior lucrări de reparații;
  • grație caracteristicilor inovative, asigură o recuperare de căldură excelentă,  decontaminând totodată aerul admis (datorită schimbătorului de căldură din cupru);
  • realizează simultan atât admisia, cât și evacuarea aerului, astfel că în încăperi nu se vor înregistra diferențe de presiune;
  • mențin un nivel optim al umidității în locuință, înlăturând cauzele apariției condensului pe geamuri, a igrasiei și a mucegaiului;
  • sunt silențioase și pot fi utilizate foarte ușor, cu ajutorul unei telecomenzi.

Compania Prana România este recunoscută în întreaga țară drept un lider în domeniul conservării eficiente a energiei prin tehnologii revoluționare. Clienții au posibilitatea de a cumpăra recuperatoare de căldură la un raport calitate preț de excepție, care să le garanteze confortul în interiorul locuințelor și să contribuie la protejarea sănătății.

Related posts

Casa moderna care costa doar o mie de euro!

Adina Meyers

Ce fel de piese auto ar trebui să aveți în garajul dumneavoastră?

Adina Meyers

Hidroizolatie fundatie, beci si pivnita

Adina Meyers