In sezonul rece o pilota de calitate este mai mult decat necesara, mai ales daca vrem sa ne putem bucura de un somn cat se poate de odihnitor. Foarte multe persoane sufera la un moment dat de insomnii, fiindu-le foarte greu sa adoarma sau sa se poata odihni in mod corespunzator, iar nu de putine ori alegerea gresita a lenjeriei de pat si a pilotei joaca un rol important in aceasta situatie. Noi vom incerca sa te ajutam cu sfaturi care sa te ajute sa faci o alegere buna atunci cand vine vorba de cumpararea unei pilote de care sa te poti bucura la maxim.

Cum iti dai seama ca a sosit timpul sa schimbi pilota si sa cumperi una mult mai potrivita nevoilor tale? Pune-ti urmatoarele intrebari. Te trezesti dimineata transpirata ori ai un somn agitat din cauza caldurii, chiar daca in camera nu sunt foarte multe grade Celsius? Ai un somn agitat? Te „certi” cu partenerul / partenera din cauza ca pilota este prea mica? Daca raspunsul este da la oricare dintre aceste intrebari atunci e un semn clar ca trebuie sa reconsideri preferintele tale atunci cand vine vorba de alegerea pilotei.

Cum afli ce ti se potriveste cel mai bine? In primul rand, o pilota trebuie sa fie capabila sa asigure un nivel optim de caldura pentru corpul tau, insa fara a-l opri din a „respira”. De asemenea, o pilota de calitate va fi capabila sa elimine rapid umezeala care se poate acumula sub aceasta. Nu trebuie sa uitam nici de faptul ca trebuie sa ne indreptam atentia catre cele care sunt hipo sau non alergice, astfel incat sa nu ne lovim de situatiile neplacute in care alergiile isi fac simtita prezenta fix atunci cand ne este lumea mai draga.

In alegerea pe care urmeaza sa o faci va trebui sa tii cont inclusiv de dimensiunile acesteia. Mai exact, te vei gandi daca dormi singura sau nu. In cazul in care dormi singura, atunci e de preferat sa alegi o pilota de dimensiuni mai mici, care sa nu fie foarte „grea” si pe care sa o poti manipula cu usurinta. In cazul in care imparti patul cu cineva, atunci ea trebuie sa aiba dimensiuni generoase, astfel incat sa nu ajungeti in situatie in care sa va „bateti” pe fiecare petic disponibil. Greutatea si densitatea pilotei reprezinta si ele criterii importante in alegerea pe care urmeaza sa o faci. Ele ne ofera informatii legate de confortul de care ne putem bucura in timpul somnului.

Umplutura pilotei este si ea un aspect de luat in considerare (putem chiar spune ca este unul dintre cele mai importante), iar asta pentru ca multe lucruri depind de ea. Mai exact, in functie de umplutura pilotei vom stii care este gradul de confort oferit de aceasta, greutatea ei, calitatea, precum si indicele de caldura. Principalele modele dintre care putem opta aici sunt pilotele cu umplutura din lana, pilotele cu pene si puf de gasca, pilotele cu umplutura din bambus si cele cu umplutura sintetica. Fiecare dintre ele aduc o serie de avantaje, precum si dezavantaje.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Tu stii care e cel mai potrivit model de hota pentru nevoile tale?

Adina Meyers

Tu stii cum sa alegi un covor?

Adina Meyers

Evadare din centrul Bucureştiului către periferie

Adina Meyers