LifeStyle Retete

Peștele preferat al țărilor nordice? Răspunsul corect: heringul.

Nu degeaba au stârnit vikingii admirația întregii planete. Curajoși, frumoși și cu cele mai sănătoase preferințe în materie de mâncare, nordicii s-au făcut remarcați de secole întregi. Astăzi nu îi mai ”solicită” atât de mult războaiele pe mare și cucerirea de noi teritorii, însă au reușit să transmită din generație în generație câteva trucuri simple care te pot ține în formă și în vremurile noastre moderne.

Printre secretele nordice, care n-au rezistat prea mult timp ascunse, se numără și felul lor unic de a prepara și consuma peștele. N-are rost să-ți mai spunem despre beneficiile consumului de pește pentru organism. Sunt multe și niciun specialist în nutriție nu și-ar permite să ne contrazică. Astăzi vorbim despre un pește anume, extrem de accesibil și încă pe-atât de delicios. Vorbim despre hering, firește.

Chef  Liviu Balint, ambasadorul Podravka și finalistului cunoscutului show MasterChef nu se lasă mai prejos. Are pentru tine câteva idei simple de preparare a heringului care te vor face să te îndrăgostești pe loc de deliciosul preparat. Iar dacă deja ești fan hering, nu-ți rămâne decât să citești mai departe și să pui în practică cât mai repede.

3 salate simple cu hering

Dacă vrei ceva sățios și consistent, îți recomandăm salata de hering cu cartofi. Ai nevoie de o conservă Eva File de Hering în ulei vegetal, 1-2 cartofi noi, o ceapă verde și verdețuri după gust. Cartofii se fierb în coajă, se lasă la răcit și se decojesc. Apoi, se taie cuburi și se amestecă cu ceapa tocată și cu Eva File de Hering în ulei vegetal. Ai libertate deplină să adaugi orice verdeață dorești. Partea delicioasă la prepararea salatelor cu hering este că acestea se potrivesc cu o multitudine de verdețuri proaspete.

Dacă vrei ceva ușor, de vară, îţi recomandăm salata de crudități cu hering. Cu doar o conservă Eva File de Hering în sos tomat, o legătură de verdeață proaspătă și câteva legume de sezon (castraveți, roșii, ardei), poți prepara cea mai hrănitoare și în același timp zgârcită în calorii salată. Nu uita de lămâie și ulei, după gust.

Iar dacă vrei un mix între aromele grecești și ingredientele nordice, încearcă salata cu hering, iaurt și mărar. Sosul se face din castraveți răzuiți, iaurt grecesc, mărar și puțin usturoi. La final adaugi o conservă Eva File de Hering în ulei vegetal, pe care o scurgi de ulei și o mărunțești. Compoziția merge de minune cu pâine neagră cu semințe.

Uite așa ai învățat trei rețete simple dar cu efect garantat de …lăsat gura apă. 

Related posts

Workshop-uri politică publică cultura alternativă

Adina Meyers

Transport în condiții de maximă securitate

Adina Meyers

Quinoa cu urzici si stevie

Adina Meyers