Foarte multor oameni, atunci cand aud de amenajari interioare, le zboara gandul la operatiuni de lunga durata care, pe langa timp, mai mananca si destul de multi bani. Lucrurile nu stau insa chiar asa, iar asta pentru ca putem sa avem o locuinta decorata exact asa cum ne dorim fara a scoate insa foarte multi bani din buzunar. Vom incerca sa iti dam cateva exemple de moduri de decorare a locuintei fara ca tu sa te bagi foarte adanc in buget. Speram ca articolul iti va veni in ajutor.

Atunci cand ne punem putin imaginatia la contributie, precum si in momentul in care intelegem faptul ca micile detalii sunt cele care vor face intotdeauna diferenta, vom constientiza ca putem obtine un decor functional si coerent fara a baga foarte adanc mana in buzunar. Aceasta amenajare nu doar ca se va putea face cu o investiei minima in decoratiuni, accesorii si obiecte de mobilier, dar in 90% din cazuri o vom putea face apeland la lucrurile pe care le avem deja in casa.

Un prim pas pe care il putem face pentru a schimba complet modul in care arata o anumita incapere este sa rezugravim peretii. O astfel de operatiune nu presupune o investitie foarte mare, iar daca stim cum sa alegem culorile potrivite atunci cu siguranta vom iesi cat se poate de castigati. Tine cont de faptul ca fiecare nuanta de culoare ne afecteaza diferit din punct de vedere psihologic, asadar incearca sa te ghidezi dupa psihologia culorilor inainte de a trece la treaba. De exemplu, daca o sa vrei sa zugravesti dormitorul, atunci aici atentia ta se va indrepta catre nuantele deschise sau neutre, deoarece vor contribui cel mai mult la relaxarea ta.

Apelarea la accesorii si obiecte de mobilier simple sau chiar handmade reprezinta de asemenea o modalitate prin care poti sa aduci ceva nou decorului. De exemplu, o lampa improvizata pe care o vei pune pe o masa simpla situata in imediata  apropiere a unei canapele va schimba foarte mult aspectul unei incaperi. Va da senzatia de camera „cozy”, in care tu te vei simti foarte bine.

Putem schimba decorul si cu ajutorul unor lampi de podea care vor oferi un plus de eleganta si personalitate locuintei tale. Ele au preturi foarte bune, iar daca stim sa le integram in stilul locuintei noastre rezultatele vor fi cu adevarat unele uimitoare. De exemplu, langa geam putem pune un fotoliu, alaturi de o lampa de podea si o masuta pe care putem tine diferite obiecte sau, cel mai bine, niste carti. In acest fel o sa avem chiar si un loc perfect pentru ca noi sa ne petrecem timpul liber citind cartile noastre preferate.

In ceea ce priveste dormitorul singura investitie ridicata pe care tu o vei face va fi in saltea, care e de preferat sa fie una de calitate, mai ales daca stim ca avem probleme cu somnul. In acest fel, vom avea siguranta ca ne vom putea bucura de un somn de calitate.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Anna Chițan, designer: „Piesele vechi se pot integra cu succes în orice trend de design interior”

Adina Meyers

Exemplu de transformare a unui pod de 75 mp

Adina Meyers

Pereti decorati cu tablouri abstracte supradimensionate

Adina Meyers