Cand vedem un pat cu baldachin, gandul ne zboara la regi si regine, la palate imense scaldate in lux si opulenta, la printi si printese. Si nu gresim deloc cand ne imaginam acest scenariu, deoarece momentul aparitiei acestor paturi dateaza cu secole in urma cand lumea era condusa de regi si regine. Aparute in casele nobililor din necesitati privind intimitatea si protectia impotriva frigului si a insectelor, motivul pentru care aceste paturi au trecut proba timpului si au ajuns in zilele noastre, este de ordin estetic. Un pat cu baldachin ofera acel je ne sais quoi oricarui dormitor.

             Poti aduce putin din lumea printilor si printeselor in decorul camerei fetitei tale, daca alegi un pat cu baldachin, care cu siguranta va deveni vedeta incaperii. Baldachinul, care este un material prins sau atasat de un suport se poate fixa in moduri diferite. Una dintre variante ar fi prinderea sistemului de perete, care se poate face deasupra tabliei patului sau pe una dintre laturile mai lungi ale acestuia. Locul se alege in functie de suprafata de pat care urmeaza sa fie acoperita.

             Prinderea baldachinului cu ajutorul unui sistem ancorat in tavan este des intalnita, unul dintre motive fiind usurinta montarii acestuia, care consta in prinderea intr-un carlig. Un alt motiv pentru care ai putea alege acest tip de baldachin consta in faptul ca il poti achizitiona gata confectinat. Forma acestuia aminteste de un cort arab. Daca dormitorul fetitei tale se afla la mansarda, nu trebuie sa te cramponezi de prezenta atipica a unor pereti, deoarece baldachinul poate fi fixat si pe un perete inclinat. 

             Baldachinului prins de perete sau de tavan se poate monta ulterior achizitionarii patului, sau poate fi mutat cu usurinta deasupra unui pat nou. In cazul in care te hotarasti sa cumperi un pat cu baldachin mai apropiat ca si imagine de modelul original, atunci acesta va avea un cadru care reprezinta o prelungire pe verticala a picioarelor patului. Aceasta structura poate atinge tavanul sau nu, poate acoperi patul pe toate laturile sau doar deasupra.

             Materiale imprimate sau uni, mate sau lucioase, transparente sau opace, din tul, dantela, bumbac, satin sau in, oricare poate fi ales pentru realizarea baldachinului care va transforma un simplu pat in piesa de rezistenta a amenajarii. In functie de preferinte, decizia va apartine in totalitate!

Date contact: Flavia Lorena Irimescu – decorator interioare, telefon: 0747666473

Sursa imaginilor: http://www.pinterest.com./

Related posts

Stilul scandinav in amenajarea dormitorului

Adina Meyers

Cum să amenajezi o cameră funcţională pentru şcolarul tău

Adina Meyers

Este nevoie de un tarc pentru copii? Conteaza pe care il alegi?

Adina Meyers