Amenajare gradina Amenajari Exterioare

O gradina poate sa fie fermecatoare chiar daca nu ocupa o suprafata generoasa

O gradina frumoasa nu trebuie sa se intinda pe cateva hectare. O curte modesta in fata sau in spatele casei se poate transforma intr-o oaza de liniste si de verdeata unde iti va fi drag sa-ti petreci zilele lungi de vara.

Oricat de mic ar fi spatiul dedicat gradinii, florile la ghiveci iti pot deveni ajutoare de nadejde in amenajarea zonei. Le poti muta usor dintr-o parte in alta, schimband frecvent designul gradinii in functie de necesitatile de spatiu sau in functie de capriciile de moment.

Daca dispui de un spatiu prea mic pentru a-l transforma intr-o gradina de flori sau de zarzavat, cea mai buna solutie ar putea fi amenajarea unei terase umbroase, pe care sa o inconjori cu verdeata.

Indiferent de cat de mic ar fi spatiul dedicat terasei, vei gasi cu siguranta suficient loc pentru o masa si cateva scaune. Le poti aseza intre doi copaci sau chiar intre straturile de flori.

Daca vrei sa dai impresia unei gradini mult mai mari decat ai de fapt, incearca sa trasezi poteci si alei serpuitoare, care sa-ti poarte pasii prin fiecare colt al gradinii. Pentru un farmec aparte poti folosi pietris marunt sau chiar nisip pentru a amenaja aleile.

Pe langa flori si verdeata, apa este un element important in orice gradina. Indiferent de cat de mica ti-e gradina, suntem siguri ca poti gasi un loc in care sa-ti construiesti un mic iaz sau chiar o fantana arteziana.

Peretii exteriori ai casei pot deveni adevarate gradini verticale, ajutand la crearea unui mic paradis verde in fata sau in spatele casei. Glicina sau bougainvillea sunt cunoscute pentru efectele spectaculoase pe care le creaza atunci cand sunt lasate sa se intinda pe pereti.

Cu putin efort si inspiratie, iti vei transforma curtea intr-o oaza fermecatoare, plina de culoare si verdeata.  

Sursa foto:http://www.pinterest.com

 

Related posts

Cum poti amenaja o gradina in stil englezesc

Adina Meyers

40 de alei pietruite pentru gradina ta

Adina Meyers

Decoratiunile de gradina si rolul lor creativ in gradinile noastre

Adina Meyers