Amenajari Interioare

O casă modernă integrează tehnologia în decor. Află cum poți face asta și în locuința ta

Aparatele electrocasnice au devenit o parte a vieții noastre de zi cu zi. Sunt importante pentru confortul, divertismentul și munca noastră. Însă pe măsură ce tehnologia avansează, apar noi și noi unelte și dispozitive, care ne pot aglomera locuința, ocupând spațiu și generând un efect estetic neplăcut. Tocmai de aceea, e important să știi să integrezi electrocasnicele în locuință, fără să aglomerezi spațiul de locuit. Iată ce poți face:

 

Folosește electrocasnice incorporabile

Bucătăria e camera cu cele mai multe electrocasnice din casă, motiv pentru care e foarte important să conservi spațiul de aici. Dacă folosești electrocasnice incorporabile în bucătărie, vei economisi foarte mult spațiu, care poate fi folosit pentru alte scopuri. Mai mult decât atât, vei depune mai puține eforturi atunci când faci curățenie și vei termina mai repede.

Însă conservarea spațiului nu e singurul avantaj al aparatelor incorporabile. Ele se potrivesc de minune într-o bucătărie modernă și performantă. Dacă folosești electrocasnice incorporabile, te vei mișca mai ușor și vei beneficia de mai mult spațiu. Bucătăria ta va arăta mai bine și va funcționa mai eficient, iar tu vei lucra mai ușor atunci când prepari mâncare.

 

Ascunde cablurile la vedere

Unul dintre cele mai neplăcute efecte ale numărului mare de electrocasnice din locuință este abundența de cabluri. Fire de legătură, cabluri de alimentare sau cabluri de conexiune la internet sau la televizor pot fi văzute peste tot într-o locuință cu multe aparate. Acestea sunt omniprezente și au un aspect estetic foarte neplăcut. Mai mult decât atât, cablurile și firele care traversează camerele din casă stingheresc mobilitatea și pot chiar să producă accidente, întrucât te poți împiedica des de ele.

Din fericire, cablurile și firele pot fi mascate astfel încât să nu poată fi observate de musafirii tăi, așa cum arată Apartment Therapy. Acestea pot fi ascunse cu ajutorul canalelor de cabluri sau pot fi prinse cu sigilii sau banda adezivă de parte din spate a mobilierului, astfel încât să fie ascunse vederii. Dacă folosești eficient mobilierul și accesoriile pe care le ai la dispoziție, vei putea masca fără probleme toate cablurile inestetice care te deranjează.

 

Ascunde electrocasnicele inestetice

Unele electrocasnice, deși utile, pot avea un aspect neplăcut, așa că ai putea să te gândești să le ascunzi vederii. Nu are niciun rost ca musafirii tăi să vadă aspiratorul, uscătorul de păr sau mixerul. Tocmai de aceea, e important ca fiecare aparat pe care îl folosești să aibă locul său, unde să se întoarcă imediat ce ți-ai terminat treaba cu el.

În bucătărie, poți folosi dulapuri și sertare care se trag pentru a depozita aparate pe care să le folosești fără să fie nevoie să le scoți afară. De exemplu, cuptorul cu microunde poate fi depozitat într-un dulăpior din bucătărie. Acesta va fi în continuare accesibil și ușor de folosit, dar va putea fi închis și ascuns vederii, imediat ce ai terminat cu el.

 

Cumpără aparate care se potrivesc cu decorul

Un aspect la care puțini oameni se gândesc e felul în care electrocasnicele pe care le cumperi se potrivesc cu decorul casei tale. Chiar dacă pare trivial să te gândești la culoare sau design când cumperi un frigider, acest lucru e important. Dacă nu acorzi atenție acestui aspect, te vei trezi cu o casă plină de aparate cu stiluri și culori diferite, care vor strica decorul și vor atrage atenția la modul negativ.

Încearcă, în schimb, să cumperi aparate în aceleași culori (una, cel mult două) și acordă atenție designului lor. Ca regulă, înainte de a cumpăra un aparat, în special unul mare, întreabă-te unde îl vei plasa și cât de bine se va potrivi cu decorul casei tale.

Related posts

Un tribut adus mării

Adina Meyers

Un nou stil de viață eco friendly

Adina Meyers

KLUDI prezinta tendintele anului 2012 la Delta Concept Store

Adina Meyers