Manuela si Marius si-au cumparat acest apartament cu trei camere cu intentia clara de a-l renova integral. Din fericire, au avut si la cine sa apeleze in acest sens, si anume la prietena lor, Alice Isarescu. Pasionata de design interior, ea si-a decorat singura apartamentul si i-a cucerit cu rezultatul, asa ca i-au cerut ajutorul.

Pentru ca si-au propus sa reamenajeze complet apartamentul, cei doi proprietari s-au consultat inca din start cu Alice, care i-a ajutat si cu sfaturi tehnice legate de amplasarea prizelor si a corpurilor de iluminat, dar si cu alte detalii de acest gen ce trebuiau gandite din timp. Apoi au ales impreuna gama de culori. A fost destul de greu pentru Manuela si Marius sa vizualizeze combinatiile propuse de Alice, pana ce aceasta le-a pregatit palete prin care sa le exemplifice combinatiile pentru fiecare camera in parte.

Stilul usor retro fusese deja stabilit, asa ca a urmat alegerea mobilierului. Acesta a fost achizitionat in mare parte de la Ikea. Faptul ca au luat totul din acelasi loc a fost destul de practic si a economisit mult timp. Demersul a durat doar cinci luni, si datorita faptului ca nu au existat probleme nici cu partea de santier, nici cu etapele de decorare.

Manuela citeste foarte mult si avea nevoie de un spatiu special de depozitare pentru carti. Acesta a fost organizat in living, alaturi de un mica zona intima, dedicata cititului. Faptul ca Alice a optat pentru un iluminat zonal a ajutat mult in acest sens, conturandu-se atmosfera ideala. Proprietarii si-au dorit sa amplaseze computerul tot in living, intrucat in casa nu avea un loc dedicat.

Singurele modificari majore au fost desfiintarea unor usi (de la living si bucatarie) si a camarii ce era integrata in spatiul bucatariei. In rest, alegerea finisajelor si a mobilierului a mers destul de repede. Faptul ca se cunosteau a usurat mult lucrurile. Mai mult, la final, Alice a facut singura achizitiile. Obiectele decorative le-a cumparat pe masura ce le-a descoperit in magazine, fara sa-i mai sune pentru fiecare detaliu.

Stilul usor retro al intregii amenajari fusese stabilit din start. In living, in mod special, a fost conturat un aer foarte cosy si primitor. Pentru ca s-a urmarit obtinerea unei anumite atmosfere, nu au montat un corp de iluminat de plafon, ci au preferat un sistem de iluminat decorativ atent pozitionat. Tablourile printate de Alice sunt puse in evidenta cu ajutorul luminii. Covoarele de aici, tesute de bunica Manuelei din Maramures, s-au potrivit perfect cu decorul. Oricum, isi dorea foarte mult sa le foloseasca, fiind niste obiecte dragi. Si in bucatarie exista elemente vintage. Aici, primul ales a fost mobilierul.

Al doilea element ales pentru bucatarie este mozaicul ce decoreaza spatiul dintre corpurile de mobilier. El a dat tonul si in ceea ce priveste culoarea de accent din aceasta camera, care a fost folosita pentru a vopsi peretele opus. Parchetul si gresia au fost alese ulterior, astfel incat sa creeze impreuna cu restul decorului un look unitar. De asemenea, Alice a aplicat pe centrala stickere decorative, intrucat era inestetica si stinghera.

In dormitor, dupa multe propuneri, proprietarii au decis ca vor un decor cu aer de vacanta. Ca atare, s-a ajuns la un ambient ce te trimite cu gandul la mare, in stil cotage. Prin urmare, in ton cu tema aleasa, s-a apelat pe de o parte la multe tonuri de turcoaz si bej, iar pe de alta parte la obiecte din lemn si impletituri de fibre naturale, usor antichizate. Initial, pe peretele cu patul trebuia aplicat un tapet in nuante acvatice, dar pentru ca nu au gasit un model cu dungi, care sa corespunda viziunii, au desenat modelul cu vopsea direct pe perete. Pentru a economisi spatiu, in loc de noptiere au montat niste polite care flancheaza patul.

Exista multe elemente cu look antichizat atat in dormitor, cat si in restul casei. Unele au fost manufacturate de Alice fie pentru ca nu a gasit ceva potrivit, fie din dorinta de a da o nota personala interiorului. Este si cazul veiozelor, pe care le-a decorat cu pietre de sticla.

Toate aceste detalii au creat la o amenajare colorata si plina de personalitate, de care Manuela si Marius sunt foarte multumiti

Amenajare realizata de Alice Isarescu, tel.: 0740-610.029, e-mail: alice.urseanu@yahoo.de

Facebook: Nice & Naughty design

Text: Ana-Maria Oancea

Related posts

Simplexio, o alternativa futurista la designul de interior contemporan

Adina Meyers

Cum influenteaza fermitatea saltelei calitatea somnului

Adina Meyers

Cuptorul CombiSteam de la Electrolux – abur si caldura pentru mancaruri gustoase si sanatoase

Adina Meyers